Lounais-Häme Ypäjä

“Kuuntelen kuntalaisten toiveita” – Ypäjän uutta kirjastonjohtaja-sivistystoimenjohtajaa kiinnostaa millaiselle toiminnalle kunnassa on tarve

Ypäjän uusi kirjastonjohtaja-sivistystoimenjohtaja Jasmiina Sillanpää toivoo kuulevansa kuntalaisilta millaiselle toiminnalle ja tapahtumille Ypäjällä on tarvetta.
Jasmiina Sillanpää haluaa nähdä kirjastossa erityisesti nuoria. Kuva: Tapio Tuomela

Ypäjän uusi kirjastonjohtaja-sivistystoimenjohtaja Jasmiina Sillanpää kuuntelee kuntalaisten toiveita.

– Toivon avointa keskustelua ja että kuntalaiset kertovat millaiselle toiminnalle ja tapahtumille Ypäjällä on tarvetta, Sillanpää sanoo.

Sillanpää aloitti virassa Ypäjällä vuoden alusta, joskin hän työskenteli kunnassa jo joulukuussa kaksi viikkoa perehtymässä tulevaan työhönsä.

Sillanpää sanoo viihtyneensä työssään erittäin hyvin. Hän on toimialajohtaja, jonka alaisuuteen kuuluvat opetustoimi, varhaiskasvatus, kirjasto, kulttuuri ja liikunta- ja nuorisotoimet sisältävä vapaa-aikapalvelut.

– Toimenkuvani on laaja, mutta mahdollistaa toimialojen välisen yhteistyön ja keskustelevan johtamiskulttuurin.

Sillanpää kuvaa Ypäjän kirjastoa tunnelmalliseksi ja kutsuvaksi paikaksi, jossa on hyvät tilat.

– Kirjastolla on muitakin tarkoituksia kuin kirjojen lainaaminen ja palauttaminen. Toivon, että ihmiset tulisivat kirjastoon kuin olohuoneeseensa, lukemaan lehtiä ja viettämään aikaa. Näkisin kirjastossa mielelläni myös enemmän nuoria.

Sillanpää on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän valmistui vuonna 2018 Tampereen yliopistosta pääaineenaan informaatiotutkimus ja interaktiivinen media. Sivuaineina hän opiskeli henkilöstöhallintoa ja esimiestyötä, yleistä kirjallisuustiedettä sekä suoritti kansainvälistymiskokonaisuuden. Lisäksi hän on opiskellut johtamiskorkeakoulussa strategista johtamista ja teknisessä yliopistossa tietojohtamista.

– Opintojen ohessa järjestin Bobcatsss-konferensseja. Tapahtuma on suurin opiskelijoiden järjestämä informaatio- ja kirjastoalan kansainvälinen konferenssi. Vuonna 2017 tapahtuma järjestettiin Tampereella toimiessani konferenssin koordinaattorina.

Ennen Ypäjälle tuloaan Sillanpää työskenteli Tampereen yliopistossa vastaavana opettajana ja tutkimusapulaisena sekä Tampereen kaupunginkirjastossa ja Pirkkalan kirjastossa.

Sillanpää on kotoisin Nokialta, jossa hän asuu edelleen kahden lapsensa ja miehensä kanssa. Mies hoitaa lapsia ja opiskelee yliopistossa.

Ypäjälle Sillanpää haki, koska häntä kiinnosti kirjastonjohtaja-sivistystoimenjohtajan viran tarjoama mielenkiintoinen ja monipuolinen työnkuva.

– Ypäjästä tiesin etukäteen Hevosopiston ja Anna Perhon, jonka kirjoja fanitan.

Ypäjä tunnetaan hevosista, ja Sillanpää kertoo olleensa tähän asti kerran hevosen selässä. Hän toivoo, ettei kerta jää viimeiseksi.

– Minua on houkuteltu ratsastamaan, mutta olen niin aloittelija, että olen sanonut lähteväni mukaan ehkä ekaluokkalaisten ryhmään, hän nauraa.

Lukeminen on Sillanpäälle tärkeä harrastus, ja mieluiten hän tarttuu fantasia- ja tietokirjallisuuteen. Harrastuksiin kuuluu myös luonnossa liikkuminen perheen kanssa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.7.2020

Fingerpori

comic