Lounais-Häme Ypäjä

Kuuseen ripustettu, ikkunassa roikkuva tai vaikka piparkakkutalo – Ypäjän joulumarkkinoilla palkitaan joulukoristeista kaunein

Joulukoristeen voi askarrella itse tai käydä hakemassa kaupan hyllyltä.

Ypäjällä etsitään joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna kauneinta joulukoristetta, kun Pertunkaaren Urheiluhallissa järjestetään Kulttuuri Puomin perinteiset koko perheen joulumarkkinat.

Aiemmilta vuosilta tuttu piparkakkutalokilpailu on korvattu kilpailulla, johon voi osallistua millaisella joulukoristeella tahansa. Koriste voi olla pöydälle laitettava, kuuseen kiinnitettävä tai ikkunassa roikkuva. Koriste voi olla itse tehty, lahjaksi saatu tai kaupasta ostettu, uusi tai vanha. Jopa piparkakkutalot kelpaavat!

Jos koristeen esille laitto vaatii rekvisiittaa, olethan yhteydessä Kulttuuri Puomiin ennen markkinoita. Muutoin ennakkoilmoittautumista ei edellytetä. Koristeita vastaanotetaan klo 10.30. Yleisön suosikiksi äänestyksellä valittu koriste palkitaan klo 14.30, jonka jälkeen koristeet voi hakea kotiin. Parhaalle koristeelle on luvassa Viking Linen lahjakortti.

Joulumarkkinoilla julkistetaan myös Vuoden ypäjäläinen teko 2018. Julkistus tapahtuu klo 14. Ypäjäläisiä tekoja on haettu tänä vuonna ”arjen sankarit” -teemalla. Kärkinelikkoon ylsivät Karrinpuomin omistaja Matti Honkonen, lasten kanssa pitkän elämäntyön tehnyt kunnanvaltuutettu Pirjo-Riitta Palonen, Annantien liikekeskuksen energinen Ann-Marie Österback ja kotiseutuhistoriaa ansiokkaasti taltioinut suntio Mauritz Hietamäki.

Ypäjän joulumarkkinoille saapuu viitisenkymmentä myyjää, joista valtaosa on paikallisia kädentaitajia. Aiempina vuosina kävijöitä on ollut useampi sata. Sisäänpääsy on maksuton.

Joulumarkkinoilla pääsee turisemaan Hämeen poliisin kanssa esimerkiksi liikenneturvallisuudesta tai kertomaan huolista, jotka saattavat vaatia poliisin huomiota. Muista työvelvoitteista riippuen poliisi on tavattavissa noin klo 11.30 eteenpäin.

Kuuntelevalla korvalla ovat myös Ypäjän kunnan päättäjät. Markkinoilla on niin sanottu Ypäjä Lounge, jossa ovat tavattavissa kunnanjohtaja Sam Vuorinen ja kunnanhallituksen pj. Markku Saastamoinen.

Ypäjän kunta tarjoaa musiikkielämyksiä ukrainalaisen naistrion muodossa. Kuoro esittää joululauluja useilla eri kielillä, myös suomeksi. Jokirannan Rivimimmit tarjoilevat country-meininkiä esittämällä jouluisen tanssishow’n. Kulttuuriyhdistys Kuvio järjestää lapsille maksuttoman Joulumaa-työpajan, jota ohjaa Maiju Viitanen. Lasten kohokohta, joulupukin vierailu, tapahtuu heti markkinoiden alussa, klo 11.30.

Joulumarkkinat Pertunkaaren Urheiluhallissa (Pertuntie 5, Ypäjä) la 1.12. klo 11–15.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat