Lounais-Häme

Kuva pahoinpidellystä pojasta on aito

Forssan Lehden julkaisema kuva 15-vuotiaasta pahoinpidellystä forssalaispojasta on aito ja pojan isän ottama.

Forssan Lehti julkaisi 23.8 verkkosivuillaan saman kuvan, jonka pahoinpidellyn pojan äiti oli aiemmin julkaissut Facebook-sivuillaan. Myöhemmin kuva julkaistiin vielä 24.8. ilmestyneessä Forssan Lehdessä.

Kuva liittyy kahakkaan, joka käytiin Forssan Prisman edessä kantasuomalaisten ja turvapaikanhakijoiden kesken maanantaina. 15-vuotias poika ei ollut mukana tappelemassa, mutta joutui uhriksi sivullisena.

Sosiaalisessa mediassa lähti kiertämään huhuja, joiden mukaan Forssan Lehdenkin julkaisemassa kuvassa ei olisi kyseinen forssalaispoika.

Sosiaalisessa mediassa väitettiin, että kuva on julkaistu vuosia sitten toisessa yhteydessä ja etsitty Googlen avulla äidin Facebook-päivitykseen.

Forssan Lehti ei kuitenkaan löytänyt kuvaa kuvahaulla mistään muusta sivustosta.

Kuva, joka julkaistiin Forssan Lehdessä, oli pojan äidin lehdelle lähettämä alkuperäinen kuva. Kuvaa ei siis kopioitu Facebookista, vaan äiti lähetti sen erikseen lehden käyttöön.

Tapasimme pojan vanhemmat vielä 24.8 saadaksemme lisätodisteita kuvan aitoudesta.

Kohua herättänyt kuva löytyy uhrin isän puhelimesta, jolla kuva on otettu.

Puhelimessa on paljon muitakin kuvia vahingoittuneista pojan kasvoista. Yhdessä kuvassa näkyvät pojan kasvot kokonaisuudessaan. Loput ovat lähikuvia suun alueesta, joka kärsi pahimmat vammat.

Kaikkien kuvien metatiedoista löytyy päivämäärä ja kellonaika, jolloin kuvat on otettu.

Metatiedoista voi päätellä, että kuvat on otettu tunnista puoleentoista tuntiin pahoinpitelyn jälkeen.

Poliisin mukaan 15-vuotias poika pahoinpideltiin Forssan Prisman parkkipaikalla maanantaina kello 19.30.

Vielä lisävarmuuden saamiseksi soitimme Forssan sairaalan sairaanhoitajalle, joka hoiti pojan ruhjeita. Sairaanhoitaja vakuuttaa, että pojan isä otti kuvia, kun haavaa puhdistettiin.

Hoitaja on itsekin tietoinen kohua herättäneestä kuvasta ja seurannut keskustelua sosiaalisessa mediassa. Sairaanhoitaja vakuuttaa, että hänen sormensa on kohua herättäneessä kuvassa.

-Ja kyllä, me käytämme Forssan sairaalassa tuollaisia sinisiä hanskoja, hoitaja sanoo.

Sosiaalisessa mediassa on epäilty kuvaa ulkomaiseksi sen vuoksi, että hoitajan hanskat ovat siniset. Kirjoittelijoiden mielestä suomalaisissa sairaaloissa käytetään valkoisia hanskoja.

Kaikki tapauksen osapuolet haluavat pysytellä tässä jutussa nimettöminä.

Forssan Lehdellä on tiedossa sekä vanhempien, uhrin että sairaanhoitajan nimi ja yhteystiedot. Hoitaja ei halua nimeään julkaistavan ammattinsa vuoksi.

-Sen voin kuitenkin todistaa, että kohua herättänyt kuva on aito ja myös poliisin hallussa. Kuvaa voi kysyä vaikka sieltä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti