Lounais-Häme

Kyberrikollisuus löytää jatkuvasti uusia muotoja

Kaikki uudet teknologiat mahdollistavat uudenlaisia hyökkäyksiä ja rikoksia, joten varautuminen on ensisijaisen tärkeää – olipa kyseessä sitten yksityishenkilö tai yritys.
Kuva: Kimmo Penttinen
Kuva: Kimmo Penttinen

Lokakuussa vietetään Euroopan kyberturvallisuuskuukautta. Kuukauden aikana järjestettävien tapahtumien ja kampanjoiden avulla halutaan kiinnittää Euroopan laajuisesti huomiota internetin turvalliseen käyttöön ja lisätä yksittäisten internetin käyttäjien ja yritysten tietoisuutta verkkoturvallisuudesta. Keskusrikospoliisi osallistuu kyberturvallisuuskuukauteen julkaisemalla lokakuun ajan tietopaketteja internetin turvallisuuteen liittyen.

– Jokaisen netinkäyttäjän tulee varautua siihen, että verkkoviestintä ei ole aina täysin turvallista. Vaikka kyberrikollisuus on yhä monimuotoisempaa, muutamalla perustoimenpiteellä pääsee hyvään alkuun: huolehdi tietokoneen tietoturvasta, käyttäjätunnuksista ja salasanoista ja mieti mitä tietoja annat itsestäsi internetissä, muistuttaa Poliisin kyberkeskuksen uusi päällikkö, rikostarkastaja Mikko Rauhamaa.

– Kyberrikollisuus on nopeasti kasvava ala, jota on entistä tärkeämpää ennakoida sekä varautua, suojautua ja reagoida siihen, Rauhamaa toteaa.

Rauhamaa pitää tärkeänä sitä, että kyberturvallisuuteen liittyviä aiheita pyritään pitämään jatkuvasti yllä julkisuudessa, jotta ihmiset tiedostavat myös kyberturvallisuuteen liittyvät riskit.

Kyberrikostorjunnan tärkeys korostuu tulevina vuosina. Rikollisuus löytää jatkuvasti uusia muotoja, ja kehittyy teknologian mukana.

– Kyberrikollisuus on alati muuttuva ja kehittyvä ala. Kaikki uudet teknologiat mahdollistavat uudenlaisia hyökkäyksiä ja rikoksia, joten varautuminen on ensisijaisen tärkeää – olipa kyseessä sitten yksityishenkilö tai yritys, Rauhamaa muistuttaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic