Lounais-Häme

Kykykisa käynnisti vapun Kuhalassa

Monen sortin lahjakkuudet pääsivät esiin perjantaina, kun Kuhalan koulussa järjestettiin leikkimielinen kykyjenetsintäkilpailu Kuhtatalent. Koko koulu pääsi ihastelemaan ja ihmettelemään toinen toistaan värikkäämpiä esityksiä, joita arvostelivat koulun omat talent-tuomarit.

Tapahtuman käsikirjoitus noudatteli tv:stä tuttujen kykykilpailujen juonta. Kukin esiintyjäryhmä oli valmistellut oman esityksen, jonka tuomarit leikkimielisesti arvostelivat. Arvostelun läpäisseet saivat valita, kenen talent-tuomarin joukkueeseen he haluavat liittyä.

Mistään hampaat irvessä käytävästä jatkoon-vai-ei-karsinnasta ei kuitenkaan ollut kysymys. Kaikki ryhmät näet pääsivät ”jatkoon” ja saivat valita oman tiiminsä.

-Jokaisen esiintyjän on helpompi nousta lavalle, kun tietää etukäteen, ettei joudu kovin kriittisen arvostelun kohteeksi, kertoi tapahtuman järjestämisestä vastannut Kuhalan koulun sosiaaliohjaaja Laura Flankkumäki.

Show’n tuomarit olivat hekin tavallista värikkäämpää väkeä. Tuomaristossa istuivat nimittäin Nalle Puh, Lumikki sekä räppärikaksikko Marcus ja Martinus. Juontajina puolestaan häärivät Irvikissa ja Pupu. Hahmojen takana olivat Kuhalan koulun näytelmäkerholaiset.

-Olemme isoja Marcuksen ja Martinuksen faneja. Siksi halusimme esittää heitä, selvittivät 5.-luokkalainen Moona Murekas ja 6.-luokkalainen Olesya Redki.

-Saimme itse valita, ketä esitämme. Irvikissa on ehdottomasti suosikkianimaatiohahmoni, siksi valitsin sen, kertoi puolestaan Saga Tikkala.

Kaikki esitykset olivat oppilaiden itse suunnittelemia ja toteuttamia tanssi- ja musiikkiesityksiä. Esiintyjiksi oli saatu niin ylä- kuin alakoulun oppilaita. Esityksiä valmisteltiin varsinaisen koulutyön ulkopuolella ja välillä päivät venyivät melko pitkiksi.

-Jonain päivänä harjoiteltiin iltapäivällä kahdesta kuuteen illalla. Tämä on ollut kuitenkin täysin vapaaehtoista ja niin kivaa, ettei päivien venyminen ole haitannut yhtään, vakuutti Murekas.

Koko koulu oli mukana tapahtuman järjestelyissä, sillä oppilaat vastasivat myös äänityöskentelystä, maskeerauksesta kuin yleisestä järjestyksenpidostakin.

-Alakoululaisten mielestä on ollut tosi cool juttu, kun he ovat päässeet isompien maskeeraamiksi, Laura Flankkumäki sanoi.

Flankkumäen mukaan esitysten suunnittelu oli paljolti koululaisten vastuulla. Jokainen, jolla oli jokin esitys mielessään, sai ilmoittaa sen mukaan talenttitapahtumaan.

Osa esiintyjistä jännitti kovasti tulevaa esiintymistä. Tiettävästi kaikki kuitenkin uskalsivat nousta lavalle.

-Esityksen olivat todella hienoja ja esiintyjät tosi rohkeita. Ei ole välttämättä helpoa nousta esiintymään koko koulun edessä, kehuivat kisan tuomaritkin.

Flankkumäki katsoo, että vapun tienoo oli hyvä ajankohta tapahtuman järjestämiseen.

-Meillä on tänään muutenkin poikkeva päivä. Ruokalassa on tarjolla munkkeja ja simaa. Ruokailun jälkeen alakoululaiset lähtevät loppupäiväksi elokuviin katsomaan Sing-lastenelokuvaa, Flankkumäki kertoi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic