Lounais-Häme

Kyläkahvilat ja hyvinvointihetket jatkuvat Kanta-Hämeessä – Hämeen Kylät auttaa uusia kahviloita

Forssan Seudun Sydänyhdistys on saanut uusia jäseniä hyte-hetkistä. Jukka Okslahti kertoi sydänterveydestä Matkun kylätalolla huhtikuussa 2018. Kuva: Hämeen Kylät ry
Forssan Seudun Sydänyhdistys on saanut uusia jäseniä hyte-hetkistä. Jukka Okslahti kertoi sydänterveydestä Matkun kylätalolla huhtikuussa 2018. Kuva: Hämeen Kylät ry

Hyvinvointi- ja terveystiedon tuominen Kanta-Hämeen kylätaloille jatkuu, kertoo Hämeen Kylät ry.

Forssan seudulla viime vuonna käynnistynyt kokeilu laajeni keväällä maakunnalliseksi. Hämeen Kylien mukaan sekä osallistujat että kyläkahviloita ja hyte- eli hyvinvointi- ja terveyshetkiä järjestäneet vapaaehtoiset ovat olleet tyytyväisiä sen antiin.

Lue tästä lisää hytestä: “Yleisö oli ihan parasta” – Kokeilu laajenee, Forssan seudun kylille on luvassa enemmän hyvinvoinnin hyte-hetkiä

Hyte-hetkien tarjoajat ovat saaneet uusia asiakkaita ja yhdistykset lisää jäseniä, kertoo yhdistys tiedotteessaan.

– Kylätalojen ja asukastupien kaltaisia paikkoja tarvitaan, jotta tulevaisuudessa voitaisiin tuoda palveluja asukkaiden pariin, sanoo Hämeen Kylien kyläasiamies Elina Leppänen.

Hämeen Kylät auttaa tarvittaessa uusia kyläkahviloita alkuun. Leppänen toivoo yhteydenottoja myös uusilta hyte-hetkien tarjoajilta.

Mukana 15 yhdistystä ja 7 yritystä

Kokeilu oli jo päättyneen Omalta kylältä Hämeessä -hankkeen pilotti. Yhdistysten vapaaehtoiset järjestivät Kanta-Hämeessä kyläkahviloita 16 paikassa, muun muassa kylä- ja seurantaloilla. Hyte-hetkiä tarjosi 15 yhdistystä ja 7 yritystä.

Hämeen Kylät ry:n ohella yhteistyökuvion taustalla vaikuttaa Hämeen Setlementti ry. Lisätietoa löytyy meidanhame.fi -palvelusta.

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic