Lounais-Häme

Kylällä harkitaan valittamista kouluverkkopäätöksestä

Tammelan kunnanvaltuusto päätti lakkauttaa neljä kyläkoulua, mutta se ei ole passivoittanut kyläläisiä. Teurolla on kokoonnuttu pari kertaa viikossa pohtimaan kouluasioita ja viime sunnuntaina palaveria pidettiin kaikkien Tammelan kylien voimin.

Teuron-Kuuslammin kylätoimintayhdistys ry:n puheenjohtaja Mikko Pietilä uskoo, että kouluverkkopäätöksestä löytyy valittamisen aihetta, mutta tarkemmin hän ei tässä vaiheessa valituksen kohteita tai kohdetta erittele.

-Sataprosenttisen varma en ole siitä, tulemmeko valittamaan päätöksestä. Ennenkään emme ole turhasta valittaneet, eikä nytkään lähdetä valittamaan kevyin perustein, vaan tartumme lainvastaisuuksiin, Pietilä sanoo.

Valitusoikeus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen jatkuu maaliskuulle asti.

Kyläläiset tulevat Pietilän mukaan tarkkaan seuraamaan FAI:n kiinteistön remontin ja koulukuljetusten sujuvuutta, mikäli valtuuston päätös saa lainvoiman.

-Vuonna 1969 valmistuneen rakennuksen muuttaminen koulukäyttöön ei onnistu ihan lattioiden vahauksella. Suurin asia on ilmanvaihto, ettei siinä synny sisäilmaongelmia. Nyt kiinteistön toisessa kerroksessa on kovilla pakkasilla ilmanvaihdon ollessa päällä 15 astetta lämmintä, Pietilä tietää.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja muistuttaa, että Teuron koulun sulkeminen kaatui 1980–90-luvuilla siihen, että koulukuljetusajoista olisi tullut liian pitkät.

-On hauska nähdä, kuinka kuljetukset nyt hoidetaan. Patakankaalta ja Pirttikoskelta tulee Teuron koululle oppilaita yli 10 kilometrin päästä ja koulu on puolivälissä matkaa. Velipojan lapsien kuljetukset menivät jo nyt 10 minuuttia yli lakisääteisen ajan ja niitä piti säätää uudelleen.

-Jos kuljetukset eivät toimi, meidän pitää valittaa Aluehallintovirastoon, Pietilä sanoo. Hän ihmettelee puheita siitä, että kuljetusten järjestämistä pidetään kunnia-asiana, mutta niiden toteuttamisesta ei ole silti ennen lakkautuspäätöstä tehty minkäänlaista suunnitelmaa tai laskelmaa. FL

 

Aiheesta aiemmin:

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/29720-tammela-lakkauttaa-nelja-koulua

Uusimmat

Fingerpori

comic