Lounais-Häme

Kylän omat Huhti-festarit ilman muuta!

 

Aurinko paistoi lämpimästi Lammiharjun ulkoilualueen monttuun, ja huhtilaiset hymyilivät kilpaa auringon kanssa. Iloa pitivät yllä lempääläiset klovnit Alberttiina ja Huubert.

-Nämä vappufestarit olivat mainio idea juuri lapsiperheille. Täällä on mukavaa ohjelmaa ja puuhaa lapsille, ja aikuiset voivat tavata tuttujaan ja kahviatella. Hieno juttu, kiitteli Johanna Vesakoski jonottaessaan metrilakun myyntipisteelle.

-Meillä on kilometrin verran metrilakua, ja saas nähdä riittääkö, hihkaisivat Nina Koivula-Toivonen ja Anita Hellgren-Valtanen folioperuukkiensa alta.

Naiset saivat pakata lakuja pusseihin hiki päässä, sillä jonoa oli alituiseen.

-Kävimme Laukeelassakin myymässä näitä eilen. Tuotto käytetään Lammiharjun ulkoilualueen ylläpitoon, Koivula-Toivonen kertoi.

Kyläyhdistyksen aktiivit suunnittelivat aikansa kekkereitä keväälle täydentämään syksyistä ja talvista ilonpitoa Lammiharjulla.

-Ilman muuta Huhti juhlii ja milloin muutenkaan kuin Huhti-kuussa. Halusimme kehittää ennen kaikkea lapsille sopivan tapahtuman, jossa olisi meillä aikuisillakin hauskaa. Väkeä on näissä ensimmäisillä festareilla parisensataa, joten ensi keväänä tietysti uudelleen, kertoi kyläyhdistyksen puheenjohtaja Anna Toriseva.

Yhdistys tekee töitä Lammiharjun ulkoilualueen kehittämiseksi. Keväästä syksyyn alueella voi pelata rantalentopalloa kahdella kentällä, kuntoilla välineillä, vetää rapputreeniä pitkissä portaissa tai pelata 18-väyläisellä radalla frisbeegolfia. Lapsille on kattava valikoima leikkivälineitä.

Paikalla on myös laavu grillailuun, uimaranta ja terassilla varustettu kioski, joka on auki tapahtumien aikaan.

-Talvella taas on valaistua latua ja pitkiä maastolenkkejä sekä kunnon pulkkamäet.

Paljon on tehty, mutta kehitystyö jatkuu.

-Seuraava hanke on rakentaa alueelle lenkkipolut. Siitä neuvottelemme jo maanomistajien kanssa, ja talkoot voivat alkaa jo tänä kesänä. Iso hommahan se taas on, mutta meillä Huhdissa on totuttu talkoisiin, Toriseva lisäsi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti