Lounais-Häme

Kyllönen uskoo hyvyyden voimaan

Merja Kyllönen (vas.) piipahti Forssassa keskustelemassa Eurooppa-asioista ja vastaanottamassa liudan lahjoja paikalliselta vasemmistoliiton konkarilta Tapio Virtaselta.

-Voin joutua lahjontatarkastukseen EU:ssa, Kyllönen nauratti paikalle tulleita.

Kyllösellä riitti huumoria enemmänkin, mutta kun alettiin puhua EU:sta, muuttui ilme vakavaksi.

Kyllönen puhui Forssassa vain EU:sta, sillä vasemmistoliiton presidenttivaalikiertue käynnistyy vasta marraskuun 18. päivä.

-Luulen, että presidentinvaalikiertueella pääsee helpommalla kuin EU-asioissa, Kyllönen viittasi presidentin valtaoikeuksiin.

 

Tällä hetkellä EU:n kuuma keskustelunaihe on puolustusunioni. Kyllönen kyseli retorisesti, eikö EU:n pitäisi olla enemmän rauhan unioni kuin puolustusunioni.

-Tähän mennessä puolustusmenoihin ei ole käytetty yhtään rahaa. Nyt keskustellaan, varataanko seuraavan istuntokauden, vuosien 2021-27 budjettiin 38,5 miljardia euroa.

Kyllösen mukaan komissiolla on vahva halu viedä asia loppuun asti.

Hän on siihen haluun todella pettynyt. Hänen mielestään isojen maiden ei tarvitse lähteä pullistelemaan.

-Koko ajan toitotetaan, ettei ole rahaa koulutukseen tai mihinkään rauhanajan toimintaan. Niitä asioita ei ratkaista puolustusmenoja kasvattamalla.

 

Rahaa tarvitaan paljon muuhunkin. Esimerkiksi ilmastonmuutoksen, vesipulan, nälän, globaalin ahneuden torjuntaan, Kyllönen luetteli.

Kyllösen mukaan esimerkiksi globaali ahneus johtaa eriarvoistumiseen. Siinä on pohja terroristijärjestön synnylle. Nuoria, jotka ovat pudonneet nyky-yhteiskunnan kelkasta, on helppo rekrytoida terroristijärjestön riveihin.

-Rahat pitäisi laittaa kenttätyöhön, ei puolustusmenoihin. Tykkejä ostamalla emme saa ratkaistua ongelmia.

Kyllönen huomautti, että Suomessakin pitäisi keskustella siitä, mihin esimerkiksi poliisille kohdistettu lisäraha on oikeasti mennyt. Se ei mennyt kenttäorganisaatioon vaan johtavan portaan palkkoihin.

Se, ettei raha tavoita kenttätyötä, tarkoittaa sitä, ettei viranomaisilla ole mahdollisuutta tutkia vihjeitä, joita radikaalisti ajattelevista nuorista tulee.

-Sama oli Belgiassa, sama oli nyt Turun tapauksessa.

 

Kyllönen haluaa, että porsaanreiät tukitaan. Hän myös uskoo, että ne voidaan tukkia. Niin kuin korruptiokin voidaan lopettaa.

Hän tosin myönsi, ettei ihminen oikein tahdo oppia virheistään. Silti hän haluaa jatkaa taistelua hyvyyden puolesta.

-Jos uskoo hyvyyden voittoon ja luopuu siitä uskosta, pahuus on silloin voittanut.

Kyllösen mielestä ihmisillä, jotka uskovat hyvyyteen, on velvollisuus toimia vastavoimana rasismille ja fasismille.

-Kun olen kiertänyt maata, olen huomannut, että ihmiset eivät tunne historiaa. Se ei koske vain nuoria, vaan kaikenikäisiä. Kaikki eivät lue lehtiä ja kirjoja, Kyllönen harmitteli. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic