Lounais-Häme

Kymmeniä valtiojohtajia kokoontuu Pariisiin muistamaan ensimmäisen maailmansodan päättymistä

Pariisi
11.11.2018, 01:19

Ulkomaat

Tänään tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun ensimmäinen maailmansota päättyi. Kello 11:n aikaan sotilaat nousivat juoksuhaudoistaan ja ihmiset niin Lontoossa, New Yorkissa kuin Melbournessakin juoksivat kaduille.
Laaja joukko valtiojohtajia kokoontuu Pariisiin muistamaan yli neljä vuotta kestänyttä sotaa ja sen päättymistä. Riemukaarella he ottavat vastaan mittavan sotilasparaatin.
Juhlallisuuksiin saapuvat muun muassa Venäjän presidentti Vladimir Putin, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan. Suomesta paikalla on presidentti Sauli Niinistö.
Seremonia alkaa samalla kellonlyömällä, jolloin aseet hiljenivät Saksan ja ympärysvaltojen välillä. Tilaisuus päättyy hiljaiseen hetkeen.
Valtiojohtajat jatkavat Riemukaarelta lounaalle Elysee-palatsiin sekä sen jälkeen ainakin osa heistä Pariisin rauhanfoorumiin. Presidentti Emmanuel Macronin aloitteesta järjestettävässä tapahtumassa pohditaan mahdollisuuksia lisätä kansainvälistä yhteistyötä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti