Lounais-Häme

Kympillä kymmenentuhatta työllistä: Tänään ostetaan työtä Suomeen

Pian on aika hankkia joulukuusi ja kenties koristeetkin siihen. Kotimaisen kuusen ostaminen on työllisyysteko. Kuva: Seppo Pessinen
Pian on aika hankkia joulukuusi ja kenties koristeetkin siihen. Kotimaisen kuusen ostaminen on työllisyysteko. Kuva: Seppo Pessinen

Tänään keskiviikkona 4.12. vietetään Osta työtä Suomeen -päivää. Kampanjan avulla halutaan muistuttaa kuluttajia suomalaisen työn tärkeydestä ja kannustetaan valitsemaan kotimaisia tuotteita ja palveluja.

Loppujen lopuksi hyvin pienillä teoilla on merkitystä suomalaisten työllisyyteen. Kymmenen euroa kuussa suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin tuo vuositasolla 10 000 työpaikkaa Suomeen.

Suomalaiset ovat tietoisia kotimaisen suosimisen työllisyysvaikutuksista. Suomalaisten mielestä tärkein syy ostaa kotimaista on juuri työllistävyysvaikutukset. Vastuullisuus on myös suuri yksittäinen tekijä, joka vaikuttaa tänä päivänä sekä kuluttajien että julkisten hankkijoiden että yrityshankkijoiden ostopäätöksiin.

– Ostamalla kotimaisen tuotteen tai palvelun tulee samalla tukeneeksi suomalaista työllisyyttä, tuotantoa sekä yrittäjyyttä. Kotimaisia tuotteita ostamalla voi siis vaikuttaa koko yhteiskuntaan, sanoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

– Toivomme tämän kampanjan pysäyttävän ihmiset miettimään, kuinka he voisivat muuttaa kulutustottumuksiaan siten, että he ostaisivatkin kympillä kotimaista ulkomaisten tuotteiden sijaan, jatkaa Lausala.

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic