Lounais-Häme

Kynnys matalalle Ypäjällä

Loimijoki Golf rakentaa chip & putt -golfradan ja frisbeegolfradan yhdistävän harrastuspaikan Ypäjälle.

Golfkentän yhteyteen nouseva 9-reikäinen rata on suunnattu kaikenlaisille vapaa-ajan viettäjille. Sen tarkoituksena on tehdä kynnys harrastamiselle mahdollisimman matalaksi ja houkutella Ypäjälle uusia pelaajia.

-Frisbeegolf on noussut nopeasti suosituksi lajiksi, sillä on arviolta 80 000 harrastajaa Suomessa. Halusimme frisbeegolfin mukaan toimintaamme, koska tarkoituksemme on tehdä tästä paikasta entistä helpommin lähestyttävä, kertoo Loimijoki Golfin toimitusjohtaja Perttu Jaakkola.

Kuntien rakentamat frisbeegolfkentät sijaitsevat usein liikunta-alueiden tuntumassa metsäisessä maastossa. Ypäjällä frisbeegolfarit saavat käyttöönsä puistomaisen kentän ja Loimijoki Golfin palvelut ravintoloineen.

 

Uusi harrastekeskus nousee nykyisen 18-väyläisen golfkentän vieressä olevalle mäelle. Frisbeegolfkentän suunnittelussa on saatu konsultointiapua FBG Forssalta. 9-reikäisestä radasta tehdään aloittelijaystävällinen, mutta silti mielenkiintoinen tuntuvine korkeuseroineen. Kentältä avautuu kauniit näkymät klubirakennuksen yli Loimijokilaaksoon.

Samalla rakentuu 9-reikäinen par 3 -golfkenttä eli niin sanottu chip & putt -rata.

-Par 3 -kenttien väylät ovat pituudeltaan yleensä 70–150 metriä. Meidän uusista väylistä lyhin tehdään 55 metriseksi ja pisin 100 metriseksi. Lyhyt kenttä on tavallista helpompi, mutta tarjoaa tuntuman oikeasta golfista, Jaakkola kertoo.

Uusi kenttä on myös tavallista nopeampi kiertää. Kun täysimittaisen, 18-väyläisen golfkentän pelaaminen vie viitisen tuntia, kiertää chip & putt -radan ryhmässäkin tunnissa.

Radan pelaaminen ei vaadi minkäänlaisia kortteja.

-Aika on monilla tiukalla. Uudella kentällä pääsee pelaamisen makuun, voi lyödä avauksen, tulla viheriölle ja putata, mutta kentän kiertää paljon tavallista nopeammin. Tällaisen kentän pelaaminen sopisi vaikka yritysten tykypäivään.

 

Jaakkolan mukaan kentän rakennustyöt aloitetaan vielä tämän syksyn aikana. Talvitauon jälkeen töitä jatketaan keväällä. Jos radan nurmi vahvistuu toivotusti, voidaan kenttä avata kaudella 2019.

Uusi alue on tarkoitus toteuttaa napakalla, hieman alle 100 000 euron budjetilla.

-Suuri oman työn osuus ja olemassa olevan tekniikan hyödyntäminen mahdollistavat näin tiukan kustannusarvion, Jaakkola toteaa.

 

Kylmä kevät ja sateinen kesä verottivat monien golfkeskusten kautta. Ypäjällä kesä meni kohtuumukavasti, vaikka sää vaikuttikin pelaajien määrään.

-Pelaajamäärä pieneni viime vuodesta kymmenen prosenttia. Liikevaihto ei kuitenkaan tippunut, kiitos muualta, lähinnä Turun ja Tampereen suunnalta tulleiden pelaajien, Jaakkola sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic