Lounais-Häme

Kytölän veljekset liikaa SoVolle

Someron Voima Futsal ei puolusta tänään vuoden takaista turnausvoittoaan liigan kärkiseurojen välisessä Final Four –tapahtumassa Loimaalla.

Eilisessä välieräottelussaan SoVo kohtasi Futsal-Liigan tämän hetken kärkiryhmän, jyväskyläläisen Kampuksen Dynamon, joka eteni loppuotteluun 6-3 (2-2) voitollaan somerolaisjoukkueesta.

Ottelu käynnistyi KaDyn väkevällä vyörytyksellä ja vajaan puolentoista minuutin kohdalla Mikko Kytölä siirsi keskisuomalaiset 1-0 johtoon.

Vähitellen SoVokin löysi juonta peliinsä ja vajaan yhdeksän minuutin kohdalla Gezim Voca iski Mikko Matinaron hienosta avaussyötöstä lukemat tasoihin.

Avausjakson loppuminuuteilla sama kaava toistui niin, että Kytölän veljeksistä Jukka viimeisteli KaDylle 2-1 johdon, jonka SoVon Mergin Bushi kuittasi vajaat kaksi minuuttia myöhemmin tasatilanteeksi.

Myös toisen jakson KaDy aloitti vahvasti, siirtyen kolmannen kerran johtoon vajaan kahden minuutin kohdalla.

Sen jälkeen SoVolla oli muutama maukas tasoitusmahdollisuus, mutta kun seuraavakin osuma kirjattiin tiiviistä puolustuspelistään tunnetun KaDyn sarakkeeseen, alkoivat sovolaisten voitontoiveet huveta entisestään.

Lopullisen ratkaisun makua oli Markus Rautiaisen SoVo-puolustuksen karmeasta harhasyötöstä laukomassa KaDyn 5-2 johto-osumassa.

Loppuhetket SoVo panosti hyökkäyspeliin vaihtamalla hyvin pelanneen maalivahti Marko Laaksosen niin sanottuna ”liivipelaajana” hyökänneeseen Matinaroon.

Yhden kavennusosuman SoVo saikin Arber Istrefin toimesta aikaiseksi, mutta kahta maalia lähemmäksi viime vuoden turnausvoittaja ei enää onnistunut nousemaan.

Sen sijaan Jukka Kytölä nosti vielä kerran pallon tyhjään SoVo-maaliin ja täydensi maajoukkueenkin luottonimiin lukeutuvien veljesten yhteisen iltapäiväsaldon viideksi maaliksi.

Kytölöiden ohella Dynamon nimivahvasta ja myös pelillisesti todella taitavasta ryhmästä nousivat esiin Miika Hosio sekä maalivahti Niila-Ville Laitinen.

Sovolaisista Voca (1+1) ja Matinaro (0+2) saalistivat kaksi tehopistettä mieheen. Plus-/miinustilastossa oman peliosuutensa saivat pidettyä tasoissa tai jopa plussan puolella Matinaro, Aapo Hakala ja Kari-Pekka Koivunen.

– Teimme aivan liian paljon karkeita henkilökohtaisia virheitä, varsinkin omalla puolustusalueella. Se vähän kieli tarvittavan nöyryyden puutteesta, SoVo Futsalin manageri Jarkko Ihalainen harmitteli.

– Olihan KaDy toki pelillisestikin tänään parempi joukkue. Meille putoaminen turnauksen finaalista oli iso pettymys, mutta sitä koetetaan paikata sunnuntain pronssipelissä. Uskon, että silloin koko porukalta löytyy motivaatiota taistella tosissaan voitosta, Ihalainen vakuutti.

Järjestyksessään toinen Final Four -turnaus huipentuu tänään Loimaalla sekä miesten että naisten sarjojen pronssi- ja loppuotteluihin.

SoVo Futsal saa miesten pronssipelissä (klo 14.30) vastaansa Akaan Leijona Futsalin, joka kärsi eilen voittomaalikilpailun jälkeen (1-2) välierätappion Sievi FS:lle.

Illan finaalissa (klo 19) kohtaavat siten Kampuksen Dynamo ja Sievi. Sekä pronssi- että loppuottelun parivaljakot ovat täsmälleen samat kuin viime keväänä Futsal-liigan mitalipeleissä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti