Lounais-Häme

Laadukas rakentaminen valttina

Forssan Seudun Käsityö- ja Teollisuusyhdistys palkitsi forssalaisen Rakennus Timo Pekka oy:n Kätevä-palkinnolla yhdistyksen vuosijuhlassa lauantai-iltana Forssassa.

Palkinnon perusteluissa todetaan Timo Pekka oy:n toteuttaneen vaativia korjaus- ja muutostöitä sekä rakentanut uusia ja saneerannut vanhoja asuin-, liike ja teollisuusrakennuksia. Korkeaa hygieniaa vaativat elintarviketeollisuuden rakennuskohteet ovat yksi erityisosaamisen alue.

Rakennus Timo Pekka oy:n työn peruselementtejä ovat laatu ja taito, jotka perustuvat paitsi kokemukseen, myös ammattitaitoiseen henkilökuntaan ja laadunvalvontaan.

Viime vuodet ovat olleet parhaat koko yrityksen olemassaolon aikana. Selkeänä syynä tähän on ollut strategian muutos, jossa urakkakohteita etsitään myös seutukunnan ulkopuolelta noin sadan kilometrin säteellä.

Parhaillaan yritys urakoi Karkkilan terveysasemaa. Riihimäellä on vastikään luovutettu Lakea oy:lle 41 kovan rahan asuntoa.

Hämeenlinnassa on aloitettu Rauhankadun ja Raatihuoneenkadun kulmassa kuusikerroksisen kovan rahan kerrostalon rakentaminen, jossa yhteydessä muutetaan taloon suoraan liittyvä 1890-luvulta peräisin oleva arvorakennus asunnoiksi.

Forssassa yritys rakentaa parhaillaan Korkeavahan terveysaseman 2. vaihetta. Kaikkiaan Korkeavahan terveysaseman muutostyöt ovat yritykselle yhteensä reilun kolmen miljoonan euron urakka.

Toimitusjohtaja Timo Pekka kertoo yrityksen olleen jo pitkään mukana forssalaisessa rakentamisessa.

Forssan teknisestä koulusta rakennusmestariksi vuonna 1980 valmistuneena Pekka oli aluksi Rakennusvalmisteella elementtitehtaan työnjohtajana ja kuljetuspäällikkönä. Sen jälkeen kutsuivat Kivi-Parman myynnin ja asennusten tehtävät.

Kaksi vanhempaa puolimatkalaista timpuria, joista toinen oli Pekan appiukko, saivat Pekan innostumaan oman yrityksen perustamisesta. Näin syntyi Hämeen Taitorakennus ky, jossa innostusta antaneet timpurit olivat äänettömiä yhtiömiehiä

-Lähde sää vetämään yritystä, niin me tehdään työt, oli timpureiden kannustuslause.

Yrityksen nimi vaihtui Rakennus Timo Pekka oy:ksi 1990-luvun alkupuolella. Lamavuosina 1990-luvun alussa Pekka teki töitä yrityksensä nimiin Jokioisten Maanrakennuksen työnjohtajana.

Rakennusyrityksessä ei voi Pekan mukaan tänä päivänä jäädä odottamaan urakkatarjousten tuloa, vaan töitä pitää etsiä ja kartoittaa oma-aloitteisesti. Vaikka töitä etsitään 100 kilometrin säteellä, ei Pekka ole kiinnostunut urakoista Kehä III:n sisäpuolelta.

Tällä hetkellä yritys työllistää noin 70 henkilöä. Monet heistä ovat olleet mukana jo vuosikymmeniä.

-Ilman osaavia työntekijöitä tämä ei onnistuisi, Pekka sanoo.

Myös Pekan puoliso Marja Pekka on työssä yrityksessä. Hän huolehtii reskontrasta ja palkanlaskennasta.

Vapaa-aikansa Pekka viettää mielellään mökillään Teurolla tai kesäisin moottoripyörän satulassa.

-Työmaalla tehtäväni on johtaa edestä ja mökillä pääsen tekemään itse käsillä. Siinä työasiat unohtuvat, Pekka sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti