Lounais-Häme

Lääkärille pääsy kestää Somerolla

Aluehallintovirasto (avi) on pyytänyt Someron kaupungilta selvitystä hammaslääkärin ja terveyskeskuslääkärin juttusille pääsyajoista.

THL:n selvityksen mukaan osa somerolaisista on joutunut jonottamaan hammaslääkäriin pääsyä yli kuusi kuukautta ja perusterveydenhuollon lääkärin vastaanotolle yli kolme kuukautta.

Lisäksi alle 80 prosenttia puheluista on päässyt läpi.

– Meillä oli viime vuonna ongelmia puhelinjärjestelmässä. Systeemi ei ole aivan helpoimmasta päästä, perusturvajohtaja Taru Nordlund selventää.

Hän lisää, että osaaminen ja tiedottaminen on parantunut viime vuodesta, joten ongelma on poistunut.

Perusturvalautakunta käsitteli avin selvityspyyntöä keskiviikon kokouksessaan.

Hammaslääkäri Päivi Isotalo toimitti lautakunnalle oman selvityksensä jonoista. Hänen mukaansa yli 50 prosenttiin puheluista vastataan välittömästi.

– Pisin yksittäinen odotusaika oli 42 minuuttia, mutta keskimäärin odotusaika on minuutin verran, Isotalon selvityksessä todetaan.

Hänen mukaansa aika kiireettömään hoitoon löytyy useimmiten viikon sisällä soitosta.

Perusterveydenhuollon puolella pitkät jonotusajat johtuvat johtavan lääkärin Teuvo Jokisen mukaan kirjaamiskäytännöissä olleista virheistä ja puutteista.

Ohjelmistopäivityksen jälkeen ongelma poistui.

– Olemme ennakoineet puheluiden ruuhka-aikoja ja lisänneet puheluihin vastaavan henkilökunnan määrää, Jokinen selventää.

Avi on joutunut antamaan joillekin kaupungeille uhkasakkoja liian pitkien jonotusaikojen takia. Nordlund ei ole kovin huolissaan avin mahdollisesta uhkasakosta.

– Katsotaan nyt, miten avi suhtautuu selvityksiimme, Nordlund summaa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic