Lounais-Häme

Laatu ratkaisi voiton

Jokioisten Koetus jatkaa pirteitä alkukesän otteitaan. Taitavan ja motivoituneen Koetuksen ei tarvinnut venyä edes parhaaseensa, kun se otti selvän voiton ailahtelevasti pelanneesta Turku-Pesiksestä tiistai-illan suomensarjakierroksella. Täydet kolme pinnaa jäivät Jokioisille selvällä 2–0 (5–1, 10–4) -voitolla.

Koetuksella oli hyvä nippu jo kauden alkaessa, ja joukkue vahvistui entisestään, kun sai riveihinsä taitavan Riku Rantasen. Rantasen lukkarointi tuotti eilen jatkuvasti vaikeuksia Turun pelaajille, eikä moninkertainen Itä-Länsi-pelaaja ole tehoton mailan varressakaan.

-Näkee, että mies on joskus ennenkin syötellyt. Rantanen rauhoittaa meidän ulkopeliämme ja tylsyttää vastustajat lyöjät. Ammattimies, joka on myös joukkuepelaaja, kehui Koetuksen pelinjohtaja Jesse Villa.

Avausjakso mentiin eilen Jokioisilla pitkään tasatahtia. Emil Jansson löi vieraat johtoon, mutta Koetus tasoitti Riku Tainion kotiutettua Patrik Vartaman.

1–1-lukemissa mentiin neljännen tasoittavalle asti, jolloin Koetus viimein teki jaksovoittoon tarvittavat juoksut. Riku Tainio iski kakkossaumasta läpi ajotilanteesta. Kenttä rullasi ja Tainio teki itse kunnarin.

-Pelasimme jo avausjakson ihan hyvin ja fiksusti. Luotimme siihen, että meidän parempi materiaalimme tuo tulosta ja niin se lopulta tekikin, Villa totesi.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen loppui. Koetus oli yhä liekeissä, kun taas Turku-Pesis alkoi herpaantua. Koetus teki heti avausvuorossaan neljä juoksua, osin turkulaisten ulkokentän avustuksella.

Turku kavensi välillä 4–1:een, mutta kolmannessa vuoroparissa Koetus meni lopullisesti menojaan. Koetus teki kolme juoksua ja vielä viimeiselläänkin saman verran.

Turku jaksoi yrittää loppuun asti, teki hyvien välilyöntien avulla viimeisen tasoittavalla kolme kavennusta, mutta jakso jäi Jokioisille silti lukemin 10–4.

Turusta palkittiin Otto Santaniemi ja Sami Moisander. Koetuksen palkinnon menivät Rikuille. Tehot 1+5/1 koonnut Riku Tainio pokkasi kakkospalkinnon, ykköspalkinto meni ovelasti lukkaroineelle ja kaksi lyöneelle ja yhden tuoneelle Riku Rantaselle.

-Pelaaminen on kivaa. Järvenpäätä vastaan oli vielä hakusessa, mutta nyt alkoi kulkea. Koetuksella on iloinen, hyvin töitä tekevä porukka, jolla on kaikki edellytykset nousta Ykköspesikseen, 1,5 vuoden tauon jälkeen tositoimiin palannut Rantanen jutteli. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic