Lounais-Häme

Laduille luvassa vipinää: Kahden kisan viikonvaihde

Kaikulan hiihdot ja Ryskeen kilpailut hiihdetään näillä näkymin suunnitelmien mukaan reilun viikon päästä.
Lumitilanne alkaa olla hiihtämistä ajatellen kohtuuhyvä Lounais-Hämeessä. Kaikulan hiihdotkin päästään näillä näkymin hiihtämään suunnitellusti Forssassa usean vuoden tauon jälkeen. Kuva: Seppo Pessinen

Pitkästä aikaa näyttää siltä, että sekä Kaikulan kansalliset että Ryskeen hiihdot päästään kilpailemaan suunnitellusti alkuperäisellä paikalla ja ajankohtana.

Kaikulan hiihdot on tarkoitus kisata ensi viikon lauantaina Forssan Vieremässä. Heti seuraavana päivänä sunnuntaina kilpaillaan Timanttiset Ryske -hiihdot Tammelan liikuntapuistossa. Forssassa edetään vapaalla hiihtotyylillä, Tammelassa perinteisellä.

– Näyttää siltä, että pystyisimme järjestämään Kaikulan hiihdot suunnitellusti Forssassa. Kelit ovat vaihdelleet paljon, mutta juuri nyt tuntuu hyvältä. Tammela on varapaikka kisoille, jos säät menevät huonoksi, kertoo Ilkka Bister järjestävästä seurasta Forssan Salamasta.

Bisterin mukaan toiveissa on, että Forssaan saataisiin tehtyä ensi viikon lopulle lähes viiden kilometrin lenkki. Forssaan ennustetaan seuraavalle kymmenelle päivälle pakkaskelejä, tosin huomenna perjantaina saadaan sadetta, pääasiassa ilmeisesti kuitenkin lumena.

Bister kertoo, että hiihtäjät ovat yleensä pitäneet Kaikulan vaihtelevista maastoista.

– Näistä laduista on tosiaan pidetty. Nämä tarjoavat enemmän haastetta kuin Tammelan ladut, muutenkin lenkki on mukava hiihtää.

Bister odottaa Kaikulan hiihtoihin reilua 200:aa hiihtäjää. Ohjelmassa on tavalliseen tapaan junnu- ja veteraanisarjat sekä tietysti yleiset sarjat. Samana päivänä ei järjestetä lähialueella toisia isoja kilpailuja, lähimmät kansalliset kisat ovat Tammisaaressa.

Tammelan liikuntapuistossa hiihdetään ensi viikon sunnuntaina Ryske-hiihdot ja päivää ennen myös Kaikulan hiihdot, mikäli kelit eivät salli kisojen pitämistä Forssassa.

Tammelassa on aloitettu tykkilumen ajaminen kahden kilometrin lenkille.

– Kakkonen saadaan kisoihin mennessä kuntoon, 3,5 kilometrin lenkistä ei ole varmuutta. Luonnonlunta on vielä metsässä aika vähän, mutta jos luoja yllättäisi, niin kolmonenkin voisi tulla, toteaa Paavo Vesterinen Tammelan Ryskeestä.

Vesterinen odottaa perinteisen tyylin kilpailuihin runsasta osanottoa.

– 300 osallistujaa jos saataisiin, niin se olisi hyvä määrä. Meillä on ollut monesti Suomen cupia päällekkäin samana päivänä, nyt niitä ei ole, Vesterinen kertoo. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat