Lounais-Häme

Ladut kunnossa ja viestit hiihdetään

Paavo Vesterisen puhelin on soinut viime päivinä tiheään. Vesterinen on saanut vastailla uteluihin Hämeen viestistä, että kyllä sitä lunta täällä riittää ja että kisat järjestetään.

Kevät on tosiaan pitkällä ja maasto paljas, mutta Tammelan tykkiladut ovat pitäneet pintansa.

– Verryttelyalue on suht’ vähissä, mutta ladut ovat hyvässä kunnossa, Vesterinen vakuuttaa.

Hämeen viesti järjestetään Tammelassa nyt ensimmäistä kertaa. Sponsorikuviot pitivät maakuntaviestin pitkään Tampereen ja Valkeakosken kulmilla.

Alkujaan viesti piti sivakoida jo loppiaisena, mutta pakkanen laski tuolloin talven huippulukemiin ja kisa piti siirtää. Ensimmäinen varapäivä oli 4. maaliskuuta, mutta siitäkin piti luopua, koska hiihtoväki suuntasi vielä meneillään olleisiin Lahden MM-hiihtoihin.

Toinen varapäivä pitää ja Hämeen viesti suksitaan Tammelan liikuntakeskuksen maastossa lauantaina. Nuorten pikaviesti alkaa kello 11 ja varsinainen Hämeen viesti kello 12.

Myöhäinen ajankohta saattaa karsia osallistujia.

– Olen tyytyväinen, jos molemmissa kilpailuissa on 20 joukkuetta. Voi olla lievää toiveajattelua, Vesterinen sanoo.

Valkeakosken Haka on tuttuun tapaan maakuntaviestin ykkössuosikki. Kovia varmasti ovat myös Hämeenlinnan Hiihtoseura ja Lempäälän Kisa, mikäli joukkueet Tammelaan tuovat.

Järjestävä seura Ryskekin asettaa joukkueen viestiin. Ykköstykki Salla Koskela on Lapin lumirasteilla, mutta Hovilan Hannu on Vesterisen mukaan luvannut hiihtää miesten osuuden. Tärkeällä pitkällä miesten perinteisen tyylin avausosuudella seura luottaa nuoreen voimaan, osuuden hoitelee Eetu Kurkikangas.

Tammelan tykkilatujen suosio kestää, esimerkiksi aamuisin latuja on kiertänyt parhaimmillaan kymmeniä hiihtäjiä. Vesterisen mukaan ladut pysyvät hiihtokunnossa todennäköisesti huhtikuun puoliväliin saakka.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic