Lounais-Häme

Ladyt liidättivät kiekkoa

Frisbeegolf Forssa Ry järjesti naisille suunnatun matalan kynnyksen kisan lauantaina Tammelassa. Kilpailun puuhanaisina häärivät seuran omat aktiiviset naisheittäjät Johanna Hento, Kirsi Lindholm ja Mira Oksanen.

– Tammelan osakilpailu on osa koko Suomen kattavaa Lady Tour -kiertuetta. Ideana on innostaa naisia ja tyttöjä lajin pariin, ja houkutella heitä myös osallistumaan kilpailuihin rohkeammin, Hento kertoo FBG Forssan tiedotteessa.

Frisbeegolfin suosio on kasvanut Suomessa viime vuosina vauhdilla, mutta laji on silti vielä vahvasti miesvaltainen.

– Naisilla on usein suuri kynnys lähteä mukaan heittämään saati kisailemaan. Ajatellaan, että ei kehdata, kun heittopituudet ovat useimmilla aivan eri tasolla kuin miehillä, Lindholm toteaa.

– Tosiasiassa miehet ovat hyvin kannustavia ja jaksavat aina kehua onnistuneita heittoja. Meillä on ainakin seurassa hyvä yhteishenki, ja saimme myös tähän kisaan useita miehiä vapaaehtoisiksi avustamaan järjestelyissä, Hento kiittelee.

Apukädet olivat paikallaan, sillä kaunis kevätpäivä houkutteli Tammelaan ennätysmäärän frisbeegolfista innostuneita naisia.

– Näissä tapahtumissa tärkeintä on hyvä yhteishenki ja sitä kyllä riitti tänään Tammelassa. Osallistujien määrä pääsi yllättämään meidät positiivisesti. Kisassa oli kymmenkunta paikallista naisheittäjää, muuten osallistujat tulivat ympäri Etelä-Suomea, Lindholm kertoo.

Kilpasarjan voitto matkasi tällä kertaa Niina Saarisen mukana Karkkilaan. Toisella sijalla oli ruuhkaa, sillä peräti neljä naista ponnisti tasatulokseen. Kakkossijan jakoivat Johanna Hento Tammelasta, Riina Kotamäki Nummelasta, Heidi Helin-Harinen Valkeakoskelta ja Mila Puumala Karkkilasta. Harrastesarjan voiton vei valkeakoskelainen Miia Lantunen. Toiseksi sijoittui Sonja Rantanen Tammelasta ja kolmanneksi niin ikään Valkeakoskelta kisaamaan lähtenyt Riitta Laaksomaa.

– Järjestimme Lady Tour- osakilpailun ensimmäisen kerran jo viime syksynä. Tammelan 18-väyläiseksi laajentunut rata keräsi kovasti kehuja osallistujilta. On hienoa huomata, että seudun radat ja seuran järjestämät tapahtumat kiinnostavat ja keräävät porukkaa kauempaakin, Hento sanoo.

– Iso kiitos kuuluu tapahtuman sponsoreille ja etenkin paikallisille yrittäjille. Tammelan ja Jokioisten kunta sekä Forssan kaupunki ovat myös tukeneet tapahtumaamme hyvin sekä ylipäätään panostaneet lajin puitteisiin viime vuosina, Lindholm toteaa.

FBG Forssa järjestää kesän aikana useita frisbeegolfkilpailuja. Seuraavana vuorossa on 4. kesäkuuta pidettävä Tammela Open sekä 16. heinäkuuta järjestettävä liiton alainen kilpailu Tammelan Avaus.

Uusimmat

Fingerpori

comic