Lounais-Häme

"Lähellä tehty saa maksaa enemmän"

Somerolainen Reija Talikka kaivaa lompakon esiin jo Kevät-Ruokavan ensimmäisen myyntipöydän ääressä. Ostoskassiin sujahtaa pari isoa purkillista valkosipuleita.

-Tulen ostamaan näitä joka vuosi, että saan varastot täydennettyä. Muulloin näitä ei saa hankittua kovin läheltä, Talikka selittää.

Tänä vuonna valkosipulien kaveriksi ostoskassiin päätyy myös uusi tuttavuus, chiliä sisältävä haba hibi -juoma, jota kehotetaan nauttimaan esimerkiksi kuplaveteen sekoitettuna.

Talikka tukee yleistä trendiä, joka suosii lähellä tuotettua ja käsin tehtyä. Ruuan lisäksi Talikkaa kiinnostavat Ruokavassa persoonalliset käsityöt.

-Kyllä minä maksan mielelläni lähellä tehdystä vähän enemmän. Muutoinkin pyrin suosimaan paikallisia lähituotteita, Talikka sanoo.

Talikka on Ruokavan vakiokävijöitä, mutta pääsiäiskoristeita sisältävän myyntipöydän takaa löytyy messujen ensikertalainen.

-Olen nimenomaan myymässä ensimmäistä kertaa, asiakkaana olen kyllä käynyt, koskelainen Riitta Virolainen tarkentaa.

Koskelta on tänä vuonna lähdetty naapurikaupungin messuille oikein useamman myyjän voimin. Samat naiset ovat pitäneet Koskella joulun alla käsityökauppaa jo parikymmentä vuotta.

-Nyt jo on ensi joulua varten askarreltuna tonttuja ja enkeleitä, Eeva Mäkynen-Nurmi nauraa.

Naisten myyntipöydässä lähes kaikki tuotteet on valmistettu betonista. Askartelumaailmassa moneen taipuva betoni nauttiikin tällä hetkellä suurta suosiota.

Ruokatuotteissa ylivoimaisesti eniten tarjontaa Ruokavassa löytyy leivonnaisista. Loimaalaiset ystävykset Raili Nikkilä ja Elina Jaakkola kattavat myyntipöytäänsä joka kevät ainakin mämmiä, lihapasteijoja ja toscapiirakkaa.

-Joka vuosi kokeilemme myös jotain ihan uutta, Nikkilä kertoo.

Ruokava-messut järjestetään Somerolla kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja joulun alla. Järjestäjänä toimii urheiluseura Someron Esa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic