Lounais-Häme Humppila

Lähes 600 000 euron testamenttilahjoitus pönkittää Humppilaa

Testamenttilahjoituksen ansiosta Humppilan uusien investointien lainataakka on keveämpi. Kuva on uuden päiväkodin harjannostajaisista viime toukokuulta.

Viime vuonna kuolleen Yrjö Silvalan testamenttilahjoitus helpottaa Humppilan kunnan taloudenpitoa. Testamenttilahjoituksen ansiosta kunnan tarve hakea lisää lainaa mm. urheilukentän, liikuntasalin ja päiväkodin investointikustannuksiin on vähentynyt merkittävästi.

Kunnan talouden tukemisen lisäksi testamenttivaroja on suunniteltu käytettävän toimintapuiston rakentamiseen ja liukuesteiden hankintaan senioreille.

– Ei meillä varmaankaan muuten sivuun laiteta mitään rahasummaa. Käytännössähän se tarkoittaisi, että pitäisimme jossain rahaa tallessa ja ottaisimme lisää lainaa. Ei siinä taloudellisesti olisi järkeä, arvioi kunnanjohtaja Jari Keskitalo.

Yrjö Silvalan testamenttivarojen käyttöön ei liittynyt muita kuin hautajaisiin liittyviä ehtoja. Silvalan tilivarat olivat perunkirjoituksen jälkeen noin 597 700 euroa ja ne on siirretty kunnan tilille.

Testamenttilahjoitukseen kuuluu myös As oy Humppilan Rataharjussa oleva rivitalokaksio, jonka arvoksi on perunkirjoituksessa arvioitu 65 000 euroa. Kaksio on vuokrattu vuoden loppuun asti.

Testamenttiin kuuluvan rahakokoelman arvoksi on määritelty 4 500 euroa ja postimerkkikokoelman arvoksi noin 900 euroa. Lisäksi Rataharjun kiinteistöstä on tuotu kunnanvirastolle säilytettäväksi koriste-esineitä, lännenlehtiä, sisustustauluja ja muuta irtainta. Irtaimistoa ei ole vielä realisoitu eikä sen arvoa ole vielä määritelty.

Karjalaissyntyinen Yrjö Veikko Silvala (1930–2017) oli töissä Turussa AGAlla ja muutti 1980-luvulla takaisin Humppilaan vanhempiensa kotipaikkaan tehden vielä mm. rakennustöitä.

Silvala testamenttasi lisäksi Karjalan Liitolle pörssiosakkeensa, joiden arvo oli yli 900 000 euroa.

Humppilan kunnassa ei ole tietoa, kuinka vaatimattomasti elänyt Silvala kerrytti omaisuutensa.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

16.2.2020

Uusimmat