Lounais-Häme

Lähes 600 000 lasta voi kuolla nälkään konfliktialueilla, arvioi Pelastakaa Lapset

Valtaosa konfliktialueilla elävistä vakavasti aliravituista lapsista on jäämässä vaille hoitoa, varoittaa Pelastakaa Lapset. Järjestön tutkimuksen mukaan tämän vuoksi lähes 600 000 alle 5-vuotiasta lasta voi kuolla tänä vuonna.

Aliravitsemukseen hoitoa tarvitsee 4,5 miljoonaa vaarallisimmilla konfliktialueilla asuvaa lasta. Määrä on kasvanut kahdessa vuodessa lähes viidenneksen.

Tilanteen paheneminen johtuu muun muassa avustusjärjestöjen rahapulasta ja siitä, että avun toimittaminen on vaikeutunut konfliktien osapuolten estäessä ruuan ja lääkkeiden toimittamisen lapsille Jemenin, Syyrian ja Etelä-Sudanin kaltaisissa maissa.Nälänhätä lisääntynytParin vuoden ajan nälänhätä väheni maailmassa, mutta viime aikoina tilanne on taantunut. YK pitää suurimpana syynä konflikteja.

– Yhdenkään lapsen ei pitäisi kuolla nälkään. On häpeällistä, että nälkä on lisääntynyt maailman konfliktialueilla. Tilanteen parantaminen olisi kuitenkin mahdollista, sanoo Pelastakaa Lasten ohjelmajohtaja Anne Haaranen järjestön tiedotteessa.

Järjestö vetoaakin, että avustusoperaatioille maailman konfliktipesäkkeissä myönnettäisiin heti lisää resursseja, jotta lapset saisivat tarvitsemaansa hoitoa.

– Yhden aliravitun lapsen hengen pelastamiseksi ja toipumisen käynnistämiseksi tarvitaan 150 pähkinätahnapussia, joiden hinta on yhteensä noin 33 euroa.

Esimerkiksi Kongossa noin 300 000 lasta ja Jemenissä noin 35 000 lasta on vaarassa menehtyä tänä vuonna.

Pelastakaa Lapset vaatii eri maiden hallituksia suojelemaan konflikteista kärsiviä lapsia nälältä sekä asettamaan ruoka- ja lääkekuljetuksia estävät tahot vastuuseen teoistaan.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti