Lounais-Häme

Lähes 70 ehdolla kulttuuripalkinnon saajaksi

Forssan vuoden 2017 kulttuuripalkinnon saajaksi ehdotettiin kaikkiaan lähes 70 henkilöä tai tahoa. Määrä kielii kaupungin laajasta kulttuuritarjonnasta, johon yleisö laski myös urheilun. Ääniä kertyi henkilöille, rakennuksille, yhdistyksille, yhteisöille ja laitoksille.

Eniten yleisön ääniä sai kokoomuspoliitikko ja kirurgi Ritva Vastamäki (s.1947). Häntä perustellaan tärkeäksi mesenaatiksi, taustavaikuttajaksi, kulttuuritapahtumien ahkeraksi osallistujaksi ja hyväksi tyypiksi. Hän on useiden kulttuuriyhdistysten aktiivijäsen.

Toiseksi eniten ääniä sai Forssan työväentalo (rakennettu 1930), jonka Demokraatti-lehti nimesi Suomen kauneimmaksi. Työväentalo mainittiin ehdotuksissa kauniiksi historialliseksi rakennukseksi, jossa järjestetään monipuolisesti tapahtumia.

Forssalaiset saivat ehdottaa omaa suosikkiaan palkinnon saajaksi syyskuun loppuun mennessä. Säännöt olivat vapaat, äänestää sai useita ehdokkaita tai monta kertaa samaa. Kaikki ehdotetut eivät asu Forssassa, mutta vaikuttavat Forssassa tai ovat Forssasta lähtöisin. Ehdotuksia saatiin yhteensä 244.

Vuoden 2017 kulttuuripalkinnon saaja valitaan tänä vuonna yleisöäänestyksen ja valitsijaraadin voimin. Valitsijaraadin tehtävä on päättää, millä perusteella palkinto tänä vuonna jaetaan, ja kuka sen saa.

Raatiin kutsuttiin kirjailija Pirjo Poutanen, toimittaja Johanna Puukka Forssan Lehdestä, kirkkoherra Esa Löytömäki ja lukiolainen Johannes Keskinen. Raati kokoontuu marraskuussa ja valitsee yleisön ehdottamien kulttuurihenkilöiden ja -ilmiöiden joukosta Forssan vuoden 2017 kulttuuripalkinnon saajan.

Kunniakirjan ja 1000 euron rahapalkinnon saaja julkistetaan Itsenäisyyspäivän juhlassa Feeniksissä 6.12.

Uusimmat

Fingerpori

comic