Lounais-Häme Forssa

Lähes kahden tunnin keskustelun ja yhden äänestyksen jälkeen Forssan monitoimikeskus eteni kaupunginvaltuustossa

Forssan kaupunginvaltuustossa keskusteltiin pitkästi ja äänestettiin monitoimikeskuksesta.
Forssan monitoimikeskushanke etenee. Kuva: Parviainen Arkkitehdit oy

Forssan kaupunginvaltuusto päätti lähes kahden tunnin, liki 40 puheenvuoron ja yhden äänestyksen jälkeen lähettää monitoimikeskushankkeen seuraavaan vaiheeseen, joka on urakkatarjousten pyytäminen.

Eniten keskustelua herätti hankkeen ajankohta koronakriisin vavisutettua Forssan kaupungin ja kaupungin yritysten taloudellista tilannetta.

Johanna Häggman (kesk.) esitti, että asia tuotaisiin päätöksentekoon uudestaan loppuvuodesta 2020.

Ehdotustaan Häggmanin perusteli sillä, että kukaan ei tiedä, miten yleinen taloustilanne kehittyy tulevina kuukausina.

– Teemme päätöksiä nyt sokkona tulevaisuutta ajatellen. Päätöksiä tulisi tehdä selkeämpien talouden lukujen valossa, Häggmanin esitystä kannattanut Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) totesi.

Lue myös: Pallo monitoimikeskuksen urakkatarjouksista nyt Forssan valtuustolle – Kaupunginhallituksen kokouksessa esitettiin päätöksenteon lykkäämistä loppuvuoteen (FL 15.6.2020)

”Mikä asia olisi paremmin tiedossa syksyllä”

Muun muassa Sanni Grahn-Laasonen (kok.), Maija Kranni (vihr.) ja Lotta Saarenmaa (kok.) vastustivat puheenvuoroissaan monitoimikeskuksen jarruttamista tässä vaiheessa, koska hanke on jo pitkällä.

– Kaikki meidän tulevaisuudensuunnitelmat on tehty henkilöstömitoituksesta lähtien sillä ajatuksella, että monitoimikeskus rakennetaan. Hanke on viety niin pitkälle, että se kannattaa viedä eteenpäin, valtuuston puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) sanoi.

– Ihmettelen, että mikä asia olisi paremmin tiedossa syksyllä kuin nyt. Jos syksyllä menee huonosti tai jos urakkatarjoukset ylittävät 21 miljoonaa, siinä kohtaa voidaan painaa jarrua, Ilkka Joenpalo (sd.) pohti omassa puheenvuorossaan.

Äänestys 29-14

Häggmanin ehdotusta kannattivat Anttilan lisäksi Emmi Lintonen (sd.) Manu Mäkinen (vas.), Jouni Mäkelä (sd.) Matti Luostarisen tilalla ollut Aila Lahtinen (ps.), Vesa Niininen (sd.), Tapio Virtanen (vas.) ja Pia Kuparinen (ps.).

Asiasta äänestettiin. Häggmanin esitystä vastassa oli kaupunginhallituksen pohjaehdotus.

Kaupunginhallituksen pohjaesityksen kannalla oli 29 valtuutettua, Häggmanin esityksen kannalla 14.

Päätöksellä valtuusto hyväksyi monitoimikeskuksesta huhtikuun lopussa päivätyt suunnitelmat urakkalaskentaa ja toteutusta varten. Investoinnin nettokustannuksen yläraja on 21 miljoonaa euroa valtuuston kokouksessa viime syyskuussa tehdyin rajauksin.

Ulkopuolinen rakennusvalvonta?

Samassa esityslistan kohdassa Tapio Virtanen (vas.) esitti, että kaupunki palkkaisi monitoimikeskuksen rakennusprojektiin ulkopuolisen rakennusvalvojan.

Ongelmaksi nousi kustannuslaskelmien puuttumisen lisäksi se, että valvonnasta ei ollut päätösesitystä, jonka pohjalta tehdä päätös.

Asia päätettiin viedä valmisteluun kaupunginhallitukseen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic