Lähes neljän vuoden takaisesta Tesoman henkirikoksesta annetaan tänään tuomio - epäilty ilmoittautui poliisille keväällä

Helsinki
21.11.2018, 01:15

Kotimaa

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa tänään tuomion Tampereen Tesomalla lähes neljä vuotta sitten tapahtuneesta henkirikoksesta. Rikos oli pitkään selvittämättä, kunnes epäilty ilmoittautui itse poliisille maaliskuun lopulla tänä vuonna.
Syytetty myönsi oikeudessa syyllistyneensä tappoon. Teolle ei ole ilmennyt selkeää motiivia.
Syytetty tamperelaismies oli mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeeton eli hän ei ymmärtänyt tekonsa merkitystä. Jos myös oikeus katsoo syytetyn syyntakeettomaksi, hänet jätetään tuomitsematta rangaistukseen.

Pummasi tupakan ja iski puukolla sydämeen

Syytetty ja veriteon uhriksi joutunut mies kohtasivat kävelytiellä kello 23:n jälkeen. He eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Uhriksi joutunut mies oli palaamassa paikallisesta pubista Reino-tossut jalassaan.
Poliisitutkinnassa syytetty kertoi pyytäneensä noin 40-vuotiaalta mieheltä tupakanjämiä. Tupakan saatuaan hän kulki jonkin matkaa toisen miehen rinnalla ja kävi sitten yhtäkkiä tämän kimppuun puukolla. Useista puukoniskuista yksi osui sydämeen. Vainajan löysi lehdenjakaja aamukuuden maissa.
Syytetty on kertonut poliisille, että noihin aikoihin hän keräili puukkoja. Poliisi löysi myöhemmin metsästä veriteossa käytetyn puukon ja sen tupen. Syytetyn dna-näyte sopi yhteen tupesta otetun näytteen kanssa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic