Lounais-Häme

Lähes sata ravurivarsaa myynnissä Ypäjällä

Perinteinen Ypäjän hevoshuutokauppa järjestetään Ypäjän Hevosopiston alueella perjantaina. Kyseessä on kymmenes kerta, kun huutokauppa järjestetään Ypäjällä.

Myynnissä on yli 80 yksivuotiasta lämminveri- tai suomenhevosvarsaa. Jokaisen varsan lähtöhinta on 1000 euroa. Huutokaupan varsojen myynti aloitetaan klo 18 Ypäjä-hallissa. Varsat ovat nähtävillä Ypäjän talleissa klo 12 alkaen.

Huutokaupan järjestävän Starinita oy:n toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa on tyytyväinen tämän vuoden myytävien varsojen tasoon.

-Taustalta löytyy useita mielenkiintoisia uusia isäoreja. Esimerkiksi Muscle Hill on tosi kuuma nimi maailmalla tällä hetkellä. Hienoa, että meilläkin on yksi sen jälkeläinen myynnissä, Nummenmaa toteaa.

 

Huutokaupan mielenkiintoa nostaa myös Raviliiga. 12 Raviliigan joukkuetta ostaa oman hevosensa perjantain huutokaupasta.

-Raviliigan mukanaolo tuo aina hyvää säpinää huutokauppatapahtumaan, ja raviliigalaisia onkin tulossa busseittain paikalle. Se on loistava juttu, Nummenmaa kertoo.

Raviliigojen valmentajat huutavat omalle joukkueelleen lämminverisen varsan. Jokaisessa Raviliigan joukkueessa on 1000 osuutta. Osuus maksaa 100 euroa eikä sen jälkeen muita kuluja synny kimpan aikana, joka kestää vuoden 2020 loppuun asti.

Vuoden 2017 Raviliigassa lisämausteen tuo yhteistyö jääkiekon kanssa. Mukana on 11 ravirataa ja 12 Liigan joukkuetta. Forssan Pilvenmäki tekee yhteistyötä HPK:n liigajoukkueen kanssa. Varsaan valitsee ravivalmentaja Ville Mäkelä, jolle hevonen menee myös valmennukseen.

Nummenmaa uskoo, että myytävien varsojen keskihinta nousee ennätyslukemiin, eli yli 5150 euron, johtuen sekä Raviliigasta että varsojen tasosta.

 

Ypäjän varsahuutokaupassa on vuosien varrella myyty useita menestyneitä kilpahevosia. Näistä tunnetuin lienee ME-hevonen, Kriterium- ja St. Leger-voittaja Bosses Lily. Tämän vuoden Tammakriteriumin sankari Gloria Web myytiin Ypäjän huutokaupassa vuonna 2015.

Huutokaupan varsojen myynnin lisäksi Ypäjällä voi osallistua Uudet Hevoskasvattajat -hankkeen järjestämään Ostopäätöksen ABC-luentoon. Luento pidetään klo 15.30-16.30 Opisto-hallissa. Aiheena on varsan valitseminen ja ostaminen huutokaupassa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic