Lounais-Häme

Lähijunaliikenteessä on jatkossa kahdenlaisia konduktöörejä, mutta kummatkaan eivät myy matkalippuja

Kaikki lähiliikennekonduktöörit ovat käyneet keväällä 2021 järjestyksenvalvojakoulutuksen.
Koronavirus hiljensi junaliikenteen, tiedottaa VR Kuva: Esko Tuovinen
Koronaviruksen takia annetut etätyösuositukset ovat vähentäneet matkustajamääriä junissa. Kuva: Esko Tuovinen

Sekä VR:n että HSL:n lähijunissa otettiin tällä viikolla käyttöön uusi konduktöörien palvelumalli. Junissa on jatkossa kahdenlaisia konduktöörejä: palvelu- ja lippukonduktöörejä. VR:n nykyisen käytännön mukaisesti kummatkaan eivät myy matkalippuja.

Uusien palvelukonduktöörien tehtävänä on neuvoa ja auttaa asiakkaita esimerkiksi jatkoyhteyksissä ja muissa kysymyksissä.

Lippukonduktöörit katsovat matkalippuja, mutta tekevät myös asiakaspalvelutehtäviä. Uudistuksen myötä vastataan VR:n tiedotteen mukaan asiakaspalautteeseen ja lisätään merkittävästi matkustajien kohtaamisia henkilökunnan kanssa sekä puututaan liputtomana matkustamiseen aiempaa tarkemmin.

Kaikilla konduktööreillä on samanlaiset työasut, mutta lippukonduktöörit liikkuvat aina pareittain.

Palvelukonduktöörit liikkuvat myös rautatieasemien laiturialueilla. Palvelua kohdistetaan erityisesti vilkkaimmille asemille kuten lentoasemalle ja Helsingin päärautatieasemalle.

Näkyvyydellä halutaan VR:n mukaan lisätä paitsi palvelua, myös matkustajien turvallisuutta. Kaikki lähiliikennekonduktöörit ovat käyneet keväällä 2021 järjestyksenvalvojakoulutuksen.

Uusimmat

Fingerpori

comic