Lounais-Häme Helsinki

Lähipäivinä luvassa lauhaa säätä, lumi säilynee vain idässä ja pohjoisessa

Arkistokuva: Seppo Pessinen

Lauhat länsituulet puhaltavat Suomen yli lähipäivinä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

–  Aika lauhalta näyttää. Tänään lumisateita menee vielä Lapin yli, mutta huomenna etelässä ja lännessä sateet tulevat pääosin vetenä, kertoo päivystävä meteorologi Hannu Valta.

Hänen mukaansa lämpötila kohoaa huomenna lähes koko maassa nollan yläpuolelle pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.

Maanantaina Suomen yli menee useampia sadealueita, ja sää lauhtuu entisestään. Maan etelä- ja keskiosassa lämpötila voi kohota viiteen, jopa seitsemään asteeseen. Lapissa pysytään pääosin nollan tienoilla, vaikka ajoittain käydään plussan puolella.

Uudenvuodenaatto juhlitaan Hämeessä lauhassa säässä

Uudenvuodenaattoa juhlitaan näillä näkymin kylmässä luoteistuulessa ja pienessä pakkasessa. Aattoyöstä ennustetaan laajalti selkeää.

–  Idässä ja pohjoisessa näyttäisi olevan pikkupakkasta, mutta etelässä ja lännessä lähellä nollaa.

Voimakkaita tuulia

Tuulista ennustetaan melko voimakkaita. Lapissa on tänään jopa kaksikymmentä metriä sekunnissa puhaltavia puuskatuulia, joista on varoitettu. Huomennakin pohjoisessa on puuskaista, mutta myös etelä- ja keskiosissa maata on kohtalaisen navakkaa tuulta. Tuuli heikkenee uudenvuodenaattoyönä.

Pohjanmaalle ja Pirkanmaalle joulun pyhinä satanut lumi sulanee lähipäivien aikana, päivystävä meteorologi ennustaa. Pohjoisessa ja idässä lumipeite on niin paksu, että lauhtuva sää ei sitä kadota.

–  Keski-Suomen maakunnassa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa lumensyvyys on tällä hetkellä 20–30 senttiä.

Tuulten takia ajokeli on tänään huono Lapissa. Huomiseksi päivystävä meteorologi toivoo malttia liikenteeseen erityisesti Lapissa ja Itä-Suomessa. Tuuli ja lauhtuminen aiheuttavat teille polanteita.

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic