Lounais-Häme Forssa

Lähiruokaa joulunaikaan – Lions Clubit tuovat jälleen paikallisosaamista esille

Joulu pop up tulee taas! Tuotot käytetään nuorison harrastamisen tukemiseen.
Kahden paikallisen lions clubin väkeä eli Pertti Pärssinen (oik.), Keijo Wääri, Merja Vainio, Veli-Matti Pura ja Kari Järvinen kokoontuivat Lindexin entisiin liiketiloihin Forssan Prismakeskukseen. Tiloihin nousee joulukuussa lähituotteiden pop up -kauppa.

Joulunodotusta viime vuonna nostattanut Hyvää läheltä – hyvää lähelle -tapahtuma saa tänä vuonna jatkoa, kuten järjestäjät jo viime vuonna ounastelivat.

– Meitä on nyt kaksi klubia tässä yhteistyössä. Järjestelytoimikunnan puheenjohtajana on Seppo Virtanen Jokioisten Leivästä, itse olen tässä mukana sihteerinä, kertoo Lions Club Forssa/Jokivarren Pertti Pärssinen.

Mukaan liittyi tänä vuonna myös Lions Club Forssa/Wahren. Lähiseutujen ruokia ja muita tuotteita jokaiselle tuova pop up -kauppa kootaan vanhaan Lindexin tilaan, Prisma-keskukseen.

– Juusto-, lihajaloste- ja leipomotuotteet ovat tässä tavallaan taas se runko, Pärssinen jatkaa.

Mukana on nelisenkymmentä toimijaa, kuten viimeksikin, mutta neuvottelut noin 20 lisäosallistujasta ovat käynnissä.

– Toivomme, että mukaan saataisiin tarjolle myös lähikäsitöitä, mitä näissä joulumyyjäisissä usein on. Sellaisia on tulossa jonkin verran, mutta siinä meillä on kalasteluhommat kesken.

Pääasia tapahtumassa on paikallisen osaamisen esittely, kuten viimeksikin. Viime vuonna liikevaihdoksi jäi noin 40 000 euroa ja leijonaklubilaiset uskovat, että tulos vielä tänä vuonna kasvaa.

– Jos puhutaan siitä, mitä klubille toimintaan jää, niin pääsimme niukasti positiiviselle puolelle, Pärssinen toteaa.

– Olimme kuitenkin tyytyväisiä tulokseen: kyseessä oli ensimmäinen vuosi, ja saimme kävijöitä ja kauppaa aikaiseksi. Kauppiaatkin olivat tyytyväisiä.

Tuotot menivät viime vuonna hyväntekeväisyytenä paikallisten nuorten harrastustoimintaan. Idea on tänäkin vuonna sama, avustusten kohteet ovat vain vielä haussa.

– Pidämme varmasti kyselyn siitä, keitä voisimme tukea tänä vuonna. Urheiluseurojen ja nuorten kulttuuritoimijoiden tukeminen on aina mahdollista, joten kartoitamme nyt seutujen nuorisotoimintaa.

Avajaisjuhla järjestetään tapahtuman ensimmäisenä päivänä 1.12. klo 12, mutta kauppa alkaa jo saman päivän aamuna. Tori on avoinna arkisin ja lauantaisin, sekä vielä sunnuntaina 23.12.

– Avajaisissa tiedossa on kahvi- ja kakkutarjoilu sekä puheita. Tapahtuman avaajana toimii opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Viime vuonna pop up -torilla järjestettiin myös kaikenlaista ohjelmaa. Lapset saivat esitellä taitojaan Junior Master Chef -kakunkoristelukilpailussa. Pro Rukiin -kilpailun palkinnonjaossa tapahtumassa puolestaan palkittiin Forssan Keskuskoulun yhdeksäsluokkalaisten voittoisa ruiskepappi eli ruisrullakebab.

– Ohjelmapuoli on vielä auki, mutta pyrimme järjestämään paikan päälle tuote-esittelyjä ja maistatuksia. Vierailevia luennoitsijoita ei ole tänä vuonna pyydetty, ainakaan vielä.

Koristelut saadaan Forssan museosta, joten kohta tyhjää kauppatilaa värittää Finlaysonin kankaiden historiaan liittyvä julistenäyttely.

– Yritämme saada mukaan väriä ja iloista joulun odotusmieltä vielä entistä enemmän. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic