Lounais-Häme

Lähiruokatapahtumassa paikallisosaaminen on näyteikkunassa

Lähes puolitoista vuotta kestänyt ideointi- ja valmistelutyö on nyt tulossa maaliin, kun tänään perjantaina Forssan Citymarketilla avautuu Hyvää läheltä – hyvää lähelle -lähiruokatapahtuma. Tapahtuma on auki jouluun asti eli yhteensä kolme viikkoa.

Tyhjään liiketilaan on ilmoittautunut tuomaan myyntipöydän nelisenkymmentä yritystä lähialueilta. Myyjiä tulee niin Forssan ja Loimaan seudulta kuin esimerkiksi Salosta ja Lohjaltakin.

-Mukana on laaja kirjo yrityksiä pienistä paikallisista lähiruokatuottajista ja kädentaitajista keskisuuriinkin paikallista osaamista esiin tuoviin yrityksiin, järjestäjätaho Lions Club Forssa/Jokivarren sihteeri Satu Pura kertoo.

-Tapahtuman merkittävä tavoite on tuoda esiin paikallista monipuolista osaamista. Lisäksi toivomme herättävämme keskustelua ja pohdintaa, mikä oikeastaan on lähiruokaa, kun asiaa katsotaan arvoketjun eri näkökulmista.

 

Koska tapahtuma kestää peräti kolme viikkoa, on järjestelyt rakennettu niin, ettei myyjien tarvitse itse olla koko kolmea viikkoa paikan päällä muutenkin kiireisen joulusesongin aikana.

-Yrityksillä on mahdollisuus vain tuoda tuotteitaan paikalle, ja järjestäjät hoitavat myyntipuolen. Tietysti tuote-esittelyt, maistatukset ja työnäytteet ovat yrityksiltä enemmän kuin tervetulleita, mutta emme edellytä sitä, Pura sanoo.

Tapahtuman tuotot LC Forssa/Jokivarsi ohjaa hyväntekeväisyytenä paikallisten nuorten harrastustoimintaan.

 

Kunkin kolmen tapahtumaviikon aikana pyritään nostamaan eri teemoja. Ensimmäisellä viikolla keskiössä ovat Suomi ja itsenäisyyspäivä, toisen viikon teemana ovat lapset ja kolmas on jouluviikko.

Viikonloppuihin painottuen tapahtumapaikalla järjestetään erilaisia esityksiä ja luentoja. Esimerkiksi lasten teemaviikon torstaina 14. joulukuuta pidetään Junior Master Chef -kilpailu.

-Se on kaikille lapsille avoin kakunkoristelukilpailu, Pura kertoo.

Ohjelmassa on myös muun muassa taikurin vierailu sekä luento kotisirkoista. Paikalla on myös paikallinen sirkkaviljelijä Jouko Siikonen.

 

Hyvää läheltä – hyvää lähelle -tapahtuma avautuu yleisölle tänään perjantaina kello 12. Lounais-Hämeen Agronomit ry:n järjestämissä avajaisissa kello 18 puheen pitää Sirkka-Liisa Anttila.

Toiset avajaiset pidetään vielä huomenna lauantaina. Kello 13 puheen pitää opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, tuntia myöhemmin paikalla esiintyy mentalisti Pete Poskiparta.

-Lisäksi paikallinen Terjen kukkapuoti esittelee kukkien sidontaa ja kukka-asetelmien tekoa. Hienoa kädentaitoa sekin, Pura hymyilee. FL

Hyvää läheltä hyvää lähelle -tapahtuma avoinna Forssan Citymarketilla 1.-23.12. ma-pe klo 12–20, la 9–17 ja su 12–17 pois lukien itsenäisyyspäivä.

Uusimmat

Fingerpori

comic