Lounais-Häme Lounais-Häme

LähiTapiola jatkaa ajoneuvovakuuttamisen markkinajohtajana

"Liikennevakuutuksen markkinaosuutemme ylitti 32 prosenttia, ja vakuutettujen ajoneuvojen määrä kasvoi merkittävästi."
Toimitusjohtaja Lauri Riekkola kertoo, että LähiTapiola Loimi-Hämeen vuosi 2019 sujui sekä liiketoiminnallisesti että tuloksellisesti hyvin. Arkistokuva. Kuva: 0
Toimitusjohtaja Lauri Riekkola kertoo, että LähiTapiola Loimi-Hämeen vuosi 2019 sujui sekä liiketoiminnallisesti että tuloksellisesti hyvin. Arkistokuva.

LähiTapiola Loimi-Hämeen vuosi 2019 sujui sekä liiketoiminnallisesti että tuloksellisesti hyvin.

– Asiakkaidemme tyytyväisyys tuotteisiimme ja palveluihimme on kehittynyt edelleen positiivisesti, toimitusjohtaja Lauri Riekkola sanoo.

Riekkola kertoo, että LähiTapiola on edelleen ajoneuvovakuuttamisen markkinajohtaja.

– Liikennevakuutuksen markkinaosuutemme ylitti 32 prosenttia, ja vakuutettujen ajoneuvojen määrä kasvoi merkittävästi.

Tuloskehitykseen vaikuttivat keskeisesti sijoitustoiminnan tuotot, jotka olivat Riekkolan mukaan poikkeuksellisen hyvät. Vahinkovakuutuksessa vakuutusmaksutuloon, vakuutusmaksutuottoihin ja korvauskuluihin sisältyy merkittävä määrä kertaluontoisia eriä liittyen vastuuvelan laskuperusteiden ja -laskentatavan muutoksiin sekä potilasvakuutuslain muutokseen.

Vakuutusmaksutulo oli kasvussa. Ensivakuutuksen maksutuloa kertyi 2,3 miljoonaa euroa, joka 5,7 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Vahinkovakuutuksen korvauskulut olivat 33,6 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua lähes 15,3 prosenttia viime vuoteen. Vahinkovakuutustoiminnan riskisuhde nousi verrattuna vuoteen 2018 verrattuna ja toimintakulut pysyivät hallinnassa.

LähiTapiola Loimi-Hämeen asiakkaille maksettiin vahinkovakuutuksen keskittämisetuina 3,2 miljoonaa euroa ja korvauksina 26,8 miljoonaa euroa. Lisäksi asiakkaille maksettiin vakuutusmaksuista S-ryhmän bonusta 1,5 miljoonaa euroa. Summat nousivat edellisestä vuodesta, jolloin asiakkaille maksettiin vahinkovakuutuksen keskittämisetuina 3 miljoonaa euroa, korvauksina 24,1 miljoonaa euroa ja vakuutusmaksuista S-ryhmän bonusta 1,4 miljoonaa euroa.

– Alueellinen kehittäminen on meille tärkeää. Olemme vuoden aikana lahjoittaneet Hope ry:lle 30 000 euroa vähävaraisten lasten harrastustoiminnan tukemiseen. Aloitimme myös merkittävän rakennushankkeen Loimaalla. Ensimmäinen neljästä sunnitellusta kerrostalosta valmistuu loppuvuodesta. Elämänturvastrategia vuosille 2019–2021 on hyväksytty, ja sen mukaisesti tarjoamme yhä enemmän erilaisia ennakointi-, turvallisuus- sekä hyvinvointiratkaisuja ja -palveluita, Riekkola sanoo.

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic