Lounais-Häme Lounais-Häme, Loimaa

LähiTapiola Loimi-Häme jatkaa kasvun tiellä – Forssan palvelutoimisto muuttaa alkuvuoden aikana toisiin tiloihin Torikeskuksessa

Forssan toimisto muuttaa alkuvuonna toisiin tiloihin Torikeskuksessa.
Palveluneuvoja Tuula Aaltonen kollegoineen tapaa LähiTapiola Loimi-Hämeen Forssan toimistolla asiakkaita koronan vuoksi vain ajanvarauksella. Kuva: Lassi Puhtimäki
Palveluneuvoja Tuula Aaltonen kollegoineen tapaa LähiTapiola Loimi-Hämeen Forssan toimistolla asiakkaita koronan vuoksi vain ajanvarauksella. Kuva: Lassi Puhtimäki

LähiTapiola Loimi-Hämeen tuore historiikki todistaa vakuutusyhtiön vaiheikkaista 150 vuodesta. Yhtiön oli tarkoitus järjestää merkkivuoden kunniaksi alueellisia asiakasjuhlia konttoreissa, mutta koronapandemia muutti suunnitelmat ja samalla myös toimintatapoja.

Henkilöstö on edelleen valtaosin etätöissä, käyttää lähinnä sähköisiä palveluja kuten verkkotapaamisia ja ottaa vain ajanvarauksella vastaan asiakkaita palvelutoimistoissa.

LähiTapiola Loimi-Hämeellä on Loimaalta Hämeenlinnaan noin 64 000 asiakasta, 10 palvelutoimistoa ja palveluksessaan yli 80 asiantuntijaa.

Yhtiö on viime vuosina vain vahvistanut asemiaan itsenäisenä yksikkönä LähiTapiola-ryhmässä. Yhtiö on alueensa markkinajohtaja henkilö- ja maatila-asiakasliiketoiminnassa ja sillä on kasvava yritysasiakaskunta.

LähiTapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkola toteaa, että vakuutusalaa on viime vuosikymmeninä leimannut jatkuva muutos.

– Ei ole vuotta, ettei tapahtuisi muutosta joko lainsäädännön tai viranomaissääntelyn johdosta tai sitten itse keksimme uusia toimintoja, tuotteita tai palveluja.

Loimi-Hämeen Forssan palvelutoimisto on toiminut pitkään Torikeskuksessa ja on muuttamassa tänä alkuvuonna samassa rakennuksessa entiselle Nordean puolelle uusittuihin tiloihin.

Loimi-Hämeen vanhalla ydinalueella Forssan ja Loimaan seudulla on Riekkolan mukaan tavattu vanhastaan asiakkaita enemmän kasvokkain, kun Lempäälässä, Akaassa ja Valkeakoskella ja Hämeenlinnan seudulla on suosittu sähköisiä palveluja. Korona-aika on tasapainottanut tilannetta.

Pasi Nuutisen kokoama historiikki Palava tahto elämänturvaan kertoo yli sadalla sivullaan yhtiön moninaisista vaiheista yhteiskunnan ja elinkeinorakenteen muuttuessa. Kaikki alkoi Loimi-Hämeen Paloapuyhdistyksen perustamisesta Loimaalla elokuussa 1870. Alusta lähtien se oli vakuutuksenottajiensa omistama, itsenäinen toimija.

Palovakuutus oli yhtiön ainoa vakuutuslaji 1960-luvulle asti. Alan murrosvuosina 1970–1980-luvuilla perinteisen palovakuutuksen osuus putosi 75 prosentista alle 10 prosenttiin koko toiminnasta.

Vakuutusyhdistyksen toimialue laajeni luontaisesti Loimaan seudulta Forssaan ja muualle Hämeeseen. Loimi-Hämeen Vakuutusyhdistys liittyi osakkaaksi vuonna 1983 perustettuun Lähivakuutus Keskinäiseen Yhtiöön, joka toimi paikallisyhdistysten jälleenvakuuttajana sekä palvelujen katto-organisaationa. Samoihin aikoihin Aura- ja Pohja-yhtiöt yhdistyivät Tapiola-yhtiöiksi.

Loimi-Hämeen yhdistys ja Lähivakuutus-ryhmä sulautuivat 2012 Tapiolan kanssa LähiTapiolaksi ja syntyi uusi alueyhtiö – LähiTapiola Loimi-Häme. Fuusion jälkeen joka vuonna – jopa viime vuonna – Loimi-Häme on kirjannut kasvua. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic