Lounais-Häme Lounais-Häme

LähiTapiola Loimi-Hämeellä hyvä alkuvuosi – Vakuutusmaksujen tulot nousivat yli viisi prosenttia

Toimitusjohtaja Lauri Riekkola on tyytyväinen yhtiönsä ensimmäiseen vuosipuolikkaaseen. Kuva: Markku Tanni
Toimitusjohtaja Lauri Riekkola on tyytyväinen yhtiönsä ensimmäiseen vuosipuolikkaaseen. Kuva: Markku Tanni

LähiTapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkola kuvailee yhtiön vuoden alkupuoliskoa sekä liiketoiminnallisesti että tuloksellisesti hyväksi.

Yhtiön vakuutusmaksutulot kasvoivat alkuvuonna 5,2 prosenttia 19,3 miljoonaan euroon. Vahinkovakuutuksen korvauskulut kasvoivat lähes 10 prosenttia 14,7 miljoonaan euroon.

Sijoitustuotot kehittyivät yleisen korkotason laskun ja osakemarkkinoiden suotuisan kehityksen vetäminä.

– Sijoitustuotot olivat hyvällä tasolla. Loppuvuoden näkymät sijoitustuottojen osalta ovat haasteelliset markkinoiden alhaisesta korkotasosta johtuen, Riekkola sanoo.

Keskinäinen vakuutusyhtiö kasvatti tammi–kesäkuun kokonaistuloksensa 5,4 miljoonaan euroon, kun sen sijoitustuototkin olivat hyvät. Vuosi sitten ensimmäisen vuosipuolikkaan kokonaistulos oli 0,5 miljoonaa euroa.

LähiTapiola Loimi-Häme ilmoittaa olevansa yhä liikennevakuuttamisen markkinajohtaja alueellaan. Se ilmoittaa markkinaosuudekseen lähes 32 prosenttia.

Riekkola kertoo, että uuden ajoneuvojen rahoitukseen keskittyvän LähiTapiola Rahoituksen alkuvuosi ylitti odotukset yhtiön. Rahoituskanta kasvoi ja oli kesäkuun lopussa yli 364 miljoonaa euroa.

– Myös tulos oli ennakoitua parempi ja selkeästi positiivinen, paljon suunniteltua aikaisemmin. Vahva markkinaosuuden nousu haastavassa autokaupan markkinatilanteessa tasaantunee vuoden jälkipuoliskolla, mutta rahoitusyhtiön näkymät ovat positiiviset. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic