Lounais-Häme

Lahjat perille todella tarvitseville

Lahjakortteja teineille. Niistä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän va. perhepalveluiden palvelualuejohtaja Riikka Lammintausta-Mäkelä on erityisen ilahtunut.

Vorssankiäliset uutiset -facebook-ryhmässä virinnyt halu tehdä hyvää poiki kuntayhtymälle ison kasan lahjakortteja jaettavaksi avun tarpeessa oleville perheille. Lahjoituksia kertyi sekä paikallisilta yrityksiltä että yksityisiltä ihmisiltä.

-Jaamme myös Hyvä joulumieli -keräyksen lahjakortteja ja aikaisemmin olemme jakaneet Joulupuu-keräyksen lahjoja. Halu hyväntekeväisyyteen on selvästi lisääntynyt, toteaa Lammintausta-Mäkelä.

Hyvinvointikuntayhtymän sosiaali- ja perhepalveluiden puolella tiedetään perheet, joissa apua tarvitaan. Myös esimerkiksi seurakunnan diakoniatyön kautta ovat ihmiset lahjoittaneet joulupaketteja etenkin lapsille.

-Monelle lapselle hykyn kautta saatava joululahja saattaa olla ainoa, tai korkeintaan toinen lahja, kertoo vastaava perhetyöntekijä Elina Latvala.

Hänen mukaansa pienelle lapselle on mahdollista hankkia vaikka parin euron lahja. Teini-ikäiselle niin pienellä budjetilla on hankalampi keksiä sopivaa.

-Otamme vastaan tavaralahjoja ja lahjakortteja. Lahjoitusmahdollisuuksista tulee silloin tällöin kyselyitä, mutta erityisesti joulun alla. Me täällä näemme tosi hyvin, kuka on avun tarpeessa ja lahjoitukset menevät varmasti juuri niitä eniten tarvitseville, Latvala vakuuttaa.

Avustettavat ovat hykyn alueella asuvia lapsiperheitä. Lahjoista osa on jo mennyt perille perheisiin, loput viedään perhekäyntien yhteydessä jouluviikolla.

-Moni lahjan saaja on todella kiitollinen. Muistan muun muassa yhden nuoren, jolle täältä saatu lahja oli joulun ainoa.

Latvalan mukaan tavaralahjojen asemesta annettavat palvelut tai elämykset ovat sellaisia, että niistä on iloa ja yhteistä tekemistä koko perheelle.

-Uintiliput tai vaikka keilausilta voivat olla perheen yhteinen juttu.

Pelastusarmeijan joulupatakeräys lähti Forssassa käyntiin perjantaina ja heti täydellä vauhdilla. Jo ensimmäisen tunnin aikana tavaralahjoituksia oli parin ostoskärryllisen verran, ja rahalahjoituksia tipahteli padan nieluun tasaiseen tahtiin. Patakeräys on pitänyt pintansa mobiili- ja nettilahjoitustenkin keskellä, koska se on niitä konkreettisempi.

-Ihmisiä oli jo ennen kahta odottamassa, kertovat patavahteina ensimmäisessä vuorossa päivystäneet Liisa Metsämäki ja Annele Kasurinen LC Forssa Floresista.

-Lahjoituksia annetaan suurella antamisen riemulla, ja moni sanoo, että luottaa avun menevän tätä kautta sitä oikeasti tarvitseville, Annele Kasurinen sanoo.

Naiset arvelevat, että yleensä luotettavina pidetään sellaisia kerääjiä, joiden taustalla on myös hengellisiä arvoja.

-Tämä on sellainen keräys, että itsellekin tulee hyvä mieli, toteaa Liisa Metsämäki.

Rahalahjoituksen tekevä Katriina Poranen luottaa avun menevän perille.

-Lahjoitan joulupataan joka vuosi, kunhan pata vain osuu kohdalle, hän kertoo.

Leijonille joulupata on osa jouluperinnettä. Vahtipäivät on jaettu eri klubien kesken niin, että jokaiselle on omansa. Forssan joulupataa valvovat Floresien lisäksi LC:t Forssa, Forssa Kuha, Forssa Wahren, Forssa Jokivarsi, Tammela ja Jokioinen. FL

Pelastusarmeija joulupata Forssan Citymarketin aulassa 17.12. klo 14–20 sekä 19.–23.12. klo 14–20.

Uusimmat

Fingerpori

comic