Lounais-Häme

Lahjoituksia virtaa tulvien runtelemaan Keralaan Intiassa - jopa Dalai Lama osallistui

Chengannur
21.08.2018, 21:13

Ulkomaat

Intiassa yli miljoona ihmistä on joutunut hakemaan turvaa hätämajoitusleireiltä Keralan osavaltion tulvatuhojen kasvaessa, kertovat viranomaiset.
Osavaltion viranomaiset ovat esittäneet avunpyyntöjä saadakseen rahaa tilanteen hoitamiseen, ja niihin on vastattu. Tänään Arabiemiraatit lupasi 100 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria vastaavan summan, eli noin 88 miljoonaa euroa. Intian keskushallinto on tähän mennessä luvannut euroissa 85 miljoonaa, vaikka Keralan hallitus pyysi siltä lähes nelinkertaista summaa.
Intian muut alueet lahjoittavat 44 miljoonaa euroa vastaavan summan. Aasian rikkaimpana miehenä pidetty Mukesh Ambani lahjoitti hätätoimiin 9 miljoonaa euroa. Jopa buddhalaisten hengellinen johtaja Dalai Lama lähetti 15 000 dollaria eli noin 13 000 euroa, Keralan hallinto kertoo.
Tuhannet armeijan sekä meri- ja ilmavoimien työntekijät ovat hajaantuneet ympäri osavaltiota pelastamaan ihmisiä, jotka ovat jääneet syrjäisille ja vuorisille alueille.
Viranomaisten mukaan 420 ihmistä on kuollut tulvissa, jotka ovat osavaltion pahimmat vuosisataan. Noin 50 000 kotia on tuhoutunut monsuunisateiden aiheuttamissa tulvissa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti