Lounais-Häme

Lähteen sihti oli tarkin

 

Jokioisilla frisbeegolfattiin Jokioinen Open, joka houkutteli paikalle 35 pelaajaa Raumaa myöden. Yleisen sarjan voitto jäi kuitenkin kotiseura FBG:lle, kun 17-vuotias Samuli Lähde oli muuta joukkoa tarkempi. Lähde golfasi radan kymmenellä heitolla alle ihannetuloksen ja jätti toiseksi nousseen Henri Alenin kahden lyönnin päähän.

Lähde johti kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella kuusi alle ihannetuloksen eli parin. Menestys ei kolme vuotta frisbeegolfannutta nuorta miestä yllättänyt.

-Kyllä tämä aika omalla tasolla sujui, Lähde totesi avauskierroksen jälkeen.

-Viikkokisoissa olen sijoittunut kolmen sakkiin ja tästäkin lähdettiin hakemaan voittoa, hän jatkoi.

Kärkikolmikossa toiselle kierrokselle Lähteen kanssa lähti raumalainen Lauri Aalto, joka lauantaina ehti kisaamaan Kylmäkoskella. Aalto kertoo kiertävänsä kisoja 2-3 tunnin ajomatkan etäisyydellä.

-Tutulla kentällä pelaamisessa on etunsa. Kun on uusi kenttä, sweet spotin eli ihannepaikan löytäminen avausheitolle voi olla haastavaa, etenkin jos korin paikkaa ei näe, Aalto sanoo.

Aallon toinen kierros sujui mollivoittoisemmin ja hän putosi kakkossijalta viidenneksi.

Kolmikon täydensi Jokioisten kentän hyvin tunteva Atte Kolis, joka toimi myös kisan puuhamiehenä. Kolis oli avauskierroksen jälkeen vain kahden lyönnin päässä johtaneesta Lähteestä. Ero kasvoi toisen kierroksen alussa, kun Lähde heitti kaksi birdieta peräkkäin ja Kolis joutui tyytymään birdieen ja pariin.

Lopullisissa tuloksissa Kolis oli yleisen sarjan kolmas voitettuaan uusinnassa Jani Mäen.

Naisten sarjan ylivoimainen voittaja oli Johanna Hento ennen Kirsi Enbergia. Yli 40-vuotiaille tarkoitetun Masters-sarjan voitti Janne Alen ennen uusinnassa kakkosijan perinyttä Jari Perälää ja Karri Kalliota. Nuorten sarjan vei Johannes Kotiniemi.

Koliksella on vankka tausta joukkueurheilusta salibandyn puolelta. Frisbeegolfissa häntä kiehtoo se, että jokainen on vastuussa omista heitoistaan, mutta laji on silti erittäin sosiaalinen.

Kolis kiittelee lajin harrastusmahdollisuuksia seutukunnalla.

-Harvalla seudulla on kolmen 18 väylän kenttää näin tiiviisti kuin meillä. Lisäksi Forssan, Tammelan ja Jokioisten liikuntavastaavat tekevät hyvää yhteistyötä keskenään ja kunnat ovat mukana lajissa.

Kolis toimii Kuhalan koululla Forssassa opettajana. Hän sanoo harkitsevansa frisbeegolf-kerhon perustamista koululle.

-Meillä on seurassa noin 40 jäsentä ja olemme silti keskisuuri seuran. Seuraan kuulumattomia pelaajia toki on runsaasti. Lajin harrastajien ikähaitari on suuri ja seurassa on hyviä junioreita, mutta uusille junnuille on aina tilaa, hän kosiskelee. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti