Lounais-Häme

Laine kaunisteli Helsingissä alkukauden tilastonsa viime kauden tahtiin

Helsinki
02.11.2018, 00:55

Urheilu-uutiset

Winnipegin NHL-jääkiekkojoukkueen suomalaistähti Patrik Laineen tehottomuus on aiheuttanut ihmetystä tällä kaudella, mutta torstai-iltana hyökkääjä kaunisteli tilastojaan Helsingissä pelatussa runkosarjaottelussa.
Laine laukoi kolme täysosumaa Floridan verkkoon ja kasvatti kauden pistesaldonsa lukemiin 6+2=8. Kolmentoista pelatun ottelun jälkeen suomalaisella on kasassa samat tehot kuin vuosi sitten vastaavassa vaiheessa kautta.
– Kun sain ensimmäisen maalin ja varsinkin toisen, niin tuntui että pystyn lentämään kentällä, ehdin kaikkiin paikkoihin ja kiekkoihin, Laine tuumi.
Winnipeg voitti Helsingissä pelatun NHL-ottelun lopulta 4-2 ja jatkoi vahvaa alkukauttaan. Laineen vaikean alkukauden jälkeen alkaa näyttää paremmalta.
– En ole säännöllisesti saanut kiekkoa ja päässyt haastamaan, ja se on ollut ongelma. Muutamat onnistumiset tästä, niin toivottavasti peli aukeaa, Laine jatkoi.
Viime kaudella Laine teki runkosarjassa 44 maalia ja sijoittui maalipörssissä toiseksi. Kauden hurjimpien maalintekojaksojen aikana kukaan ei enää muistuttanut alkukauden nihkeydestä.
Vuosi sitten Laine kärsi alkukaudesta neljän peräkkäisen ottelun maalittoman jakson. Tällä kaudella lokakuun lopun maalittomalle jaksolle kertyi pituutta viisi ottelua, ja Laine sai kaipaamiaan onnistumisia suomalaisyleisön edessä.
– Enkös minä sanonut, että säästelen maaleja tänne, Laine hauskuutti lehdistötilaisuudessa.
Toisen erän loppupuolella Laine viimeisteli 2-1-johtomaalin, mutta Florida kuittasi vähän ennen erän päättymistä. Kolmannessa erässä Laine osui jälleen ja viimeisteli 3-2-lukemat. Maali syntyi jälleen ylivoimalla. Loppulukemat ja hattutempun sinetöineen kolmannen maalinsa hän viimeisteli tyhjään verkkoon.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti