Lounais-Häme

Laitalainen joulu ylittänyt odotukset

Somerolaisten yhteisöjen, yrittäjien ja yksittäisten kuntalaisten Laitalainen joulu -hyväntekeväisyyskeräys on ollut suuri menestys. Lahjoitukset ovat tuottaneet tähän mennessä jo noin 20 000 euroa. Lisäksi käytettyjä käyttötavaroita on lahjoitettu arviolta noin 5 000 euron edestä. Keräys käynnistyi lokakuun lopulla.

Keräyksen tuotto käytetään lyhentämättömänä somerolaisten vähävaraisten perheiden hyväksi. Tuotto jaetaan seurakunnan, sosiaalitoimen ja MLL:n välityksellä. Tähän mennessä myymälä on tuottanut noin 14 000, yksittäiset rahalahjoitukset 2 000 ja Humanitas-seuran myöntämä tuki 1 500 euroa.

Huutokaupasta tuottoa on tullut tuhat euroa ja lahjakortteja eri palveluihin, kuten hierontaan ja kuntosalille on lahjoitettu 2 000 euron edestä.

-Lahjoittajien liikkeellelähtö ja määrä osoittavat kuinka tärkeää ja luonnollista käytännön yhteisöllisyys ja lähimmäisestä huolen pitäminen on maaseudulla ja sen keskuksessa. Kampanja on toivoa, iloa ja uskoa antava osoitus inhimillisyydestä ja suvaitsevaisuudesta turvattomuuden ja itsekkyyden keskellä, iloitsee keräyksen organisoinnista vastannut Juha Wiskari tiedotteessa.

Kampanjaan on voinut osallistua lahjoittamalla uutta tavaraa myyntiin hyväntekeväisyysmyymälään, lahjoittamalla omaa työpanostaan tai palveluaan kampanjassa, lahjoittamalla hyväkuntoista käytettyä tavaraa suoraan lahjoitettavaksi tarvitseville tai lahjoittamalla rahaa osuuspankin tilille tai lahjakorttina.

Vapaaehtoisten työtunteja on projektissa kertynyt jo satoja muun muassa käytetyn tavaran lajittelussa, myymälässä ja lupahakemusten teossa.

Kampanja jatkuu edelleen. Laitalaisen joulun myymälä on avoinna maanantaihin 4. joulukuuta saakka. Suuri taide-esineiden huutokauppa järjestetään sunnuntaina 3. joulukuuta. Myymälästä, keräyksestä ja huutokaupasta löytyy lisätietoa muun muassa Facebookista. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic