Lounais-Häme Forssa

Lamminrannan uimarannan pysäköinti muuttuu todennäköisesti jo ensi kesänä

Forssa laittaa nyt vesiensuojelussa hösseliksi.

Forssan kaupunki laittaa nyt vauhtia pohjaveden suojeluun Lamminrannassa, vaikka aiemmin asiasta ei ole kannettu vuosikymmeniin isompaa huolta.

Aiemmin uimarannan tuntumaan on voinut pysäköidä aivan vedenottamon nurkille, nyt uimarannan pysäköinti siirretään kiireellisesti kauemmas vedenottamosta. Lisäksi pysäköintialue asvaltoidaan.

Ajoneuvojen kulkumahdollisuutta rajoitetaan pohjaveden kannalta tärkeillä alueilla. Lastenaltaan yläpuolelle ei ole jatkossa mitään asiaa ajella.

Forssan tekninen johtaja Antti Heinilä toteaa, että tavoitteena on päästä kaavan mukaisiin toimiin jo tulevana kesänä, joskin Lamminranta I A -asemakaavamuutos on vasta lähtenyt liikkeelle Forssan vesihuoltoliikelaitoksen aloitteesta.

– Tarkoitus olisi saada kaava lainvoimaiseksi mahdollisimman pian, jopa kevään aikana.

Heinilä arvioi, että uimarannan varsinaiset pysäköintitilat eivät muutoksessa juuri vähene.

 

Yhdyskuntalautakunta asettaa Lamminranta I A -asemakaavamuutoksen luonnoksen alustavasti nähtäville ja pyytää siitä viranomaislausunnot.

Kaavamuutoksen taustalla on Forssan vesihuoltoliikelaitoksen teettämä selvitys maankäytön ohjeistuksesta Vieremän ja Linikkalan vedenottamojen alueella. Pöyry Finlandin selvityksen mukaan voimassa olevissa Lamminrannan alueen asemakaavoissa ei ole otettu huomioon alueen sijaintia tärkeällä pohjavesialueella.

Lamminrannan asemakaavamuutos tuli vireille kiireellisellä aikataululla. Kaavamuutosluonnoksessa asemakaavaa on muutettu pohjaveden turvaamiseksi selvityksen mukaisesti.

Kaavamuutos päivittää muutenkin ympäröivän alueen vanhentuneita asemakaavoja. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat