Lounais-Häme Tammela

Lämpöjen katkeilu Mustialassa sai HAMK:n reagoimaan – Nyt lämpöverkkoa uusitaan yli 100 000 eurolla

Mustialassa on tiistaina käytössä lyhyt kiertotie lämpöverkon uusimisen vuoksi.
Lämpöverkkoa kaivetaan maan sisään Mustialassa tällä viikolla. Taustalla näkyy alueen lämpökeskus. Kuva: Lassi Puhtimäki
Lämpöverkkoa kaivetaan maan sisään Mustialassa tällä viikolla. Taustalla näkyy alueen lämpökeskus. Kuva: Lassi Puhtimäki

Viime juhannuksena Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksella oltiin ymmällään. Kampuksen biolämpölaitoksen aluelämpöverkossa tiedettiin olevan vuoto, mutta sen paikantaminen tuotti vaikeuksia.

Lopulta viikon etsimisen jälkeen vuoto löytyi kampuksen pohjoispuolen pysäköintialueen lähettyviltä, runkoverkosta.

– Vastaavia vuotoja on viimeisen viiden vuoden aikana ollut useita ja niitä on paikkailtu. Viime kesän jälkeen lämpöverkkoa päätettiin uusia, koska kovilla pakkasilla vuoto olisi kova riski ja tarkoittaisi kylmiä rakennuksia, kiinteistöjohtaja Tuomas Salonen kertoo.

Tiistaina tie poikki

Runkoverkon uusiminen aloitettiin Mustialassa viime viikolla. Verkko kulkee lämpökeskukselta parkkipaikan viertä Mustialan piipulle, mistä se haarautuu muihin rakennuksiin.

Lämpökeskus on Mustialan ensimmäinen rakennus vasemmalla valtatie 10:n suunnasta tullessa.

Mustialantie on tiistaina poikki kaivuu- ja asennustöiden vuoksi. Kulkemaan Mustialassa pääsee silti normaalisti, kun työmaan pääsee kiertämään lämpökeskuksen kautta.

Keskiviikkoon mennessä Mustialantien on tarkoitus olla jälleen normaalissa käytössä. Kokonaisuudessaan aluelämpöverkon kanssa työskennellään reilu kuukausi.

Mustialassa on viime viikkoina purettu esimerkiksi oppilasasuntoloina käytettyjä rakennuksia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Uusittavaa myös tulevaisuudessa

Biolämpöverkon uusiminen on 108 000 euron urakka, jonka suorittaa lempääläläinen VK-tekniikka oy.

– Uusittavaa on lämpöverkossa myös tulevaisuudessa, mutta tänä vuonna ei tehdä tätä enempää, Salonen kertoo.

Mustialan kampus on muutenkin tällä hetkellä myllerryksen kourissa, kun alueelta on purettu 1800-luvulla rakennetut Karjamajan ja Raikonmäen asuntolat.

– Paikalla on käynnissä maaston ennallistamistyö, jonka aikana purkukohteet siivotaan ja alueelle istutetaan nurmikkoa. FL

Lue lisää Karjamajan ja Raikonmäen purusta täältäMustialan kampukselta häviää pala 1800-luvun historiaa – HAMK purattaa sisäilmaongelmaiset asuntolat (FL 23.4.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic