Lounais-Häme Jokioinen

Landein lastentapahtuma kasvaa ja kehittyy joka vuosi

Eläimet, toiminnalliset pisteet ja tiedeteltat muodostavat Mansikista koko päivän viihdyttävän tapahtuman.
Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Lasten maatalousnäyttely Mansikki kokoaa tuhansittain maaseudun ystäviä Jokioisille huomenna lauantaina. Kuudetta kertaa Elonkierron esittelypuistossa järjestettävä Mansikki on kasvanut ja kehittynyt joka vuosi, ja kerää runsaasti yleisöä myös Lounais-Hämeen ulkopuolelta.

Mansikin ehdottomia vetonauloja ovat eläimet. Tänä vuonna ihasteltavina on Elonkierrossa kesän asuneiden maatilan eläinten lisäksi aaseja, alpakoita, ylämaankarjaa, ankkoja, poneja ja possuja.

 

Toiminnalliset pisteet tarjoavat lapsille paljon koettavaa.

– Olkipomppis, naulaus, keppihevoset ja puujalkakävely aiheuttavat taatusti riemunkiljahduksia. Tänä vuonna heitetään myös saapasta, ajellaan traktoreilla ja polkutraktoreilla sekä temppuillaan autonrengasradalla. Jos fatbike on koeajamatta, sekin onnistuu Mansikissa, kertoo Mansikin järjestelyistä päävastuun kantavan LounaPlussan hankeneuvoja Elina Hujanen.

Tapahtumassa on tilaisuus ihastella myös vanhoja, museorekisteröityjä kuorma-autoja.

Mansikin ohjelma alkaa kello 10.30 Jokioisten kunnan tervehdyksellä. Lastenorkesteri Sähköankerias esiintyy päivän aikana kahdesta, kello 11 ja 15. Nuori laulaja Tiuku Säteri esiintyy kello 12 ja 17, ja Kuutoskoni kello 14. Kello 13 ja 16 ohjelmalavalla nähdään Panssariprikaatin VMTK-bändi.

Nälkää Mansikissa ei tarvitse nähdä, siitä vastaa runsas lähiruokatori.

 

Luonnonvarakeskuksen tiedeteltoissa pääsee sukeltamaan tutkimuksen maailmaan. Metsäosastolla testataan puulajituntemusta männyn ja kuusen siementen ja taimien avulla sekä maistellaan metsäisiä ja puisia jäätelöitä.

– Osastolla pääsee kurkistamaan männyn siemenen sisään röntgenkuvasta ja laskemaan puun iän sen vuosirenkaista. Sekä kuusi että mänty voivat saavuttaa helposti yli sadan vuoden iän, tutkija Pekka Helenius kertoo.

Esittelyssä on myös erilaisia viljelykasveja, jotka matkaavat pelloilta ruokapöytiin. Kasvinterveyspisteellä voi leikkiä salapoliisia ja kotieläinteltassa oppia lypsämään. Myös kestävän kehityksen teema on esillä-.

Lasten maatalousnäyttely Mansikki lauantaina 7.9. kello 10–18 Elonkierto-puistossa Jokioisilla, Ojaistentie 44.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti