Lounais-Häme

Länsirannikolla ukkostaa, loppuviikko muuttaa säätä epävakaisemmaksi

Helsinki
30.07.2018, 18:01

Kotimaa

Länsirannikolla voi tämän päivän aikana muodostua rankkoja ukkoskuuroja, joissa salamointi on runsasta ja vettä saattaa tulla lyhyessä ajassa paljonkin. Salamointia on Ilmatieteen laitoksen sadetutkan mukaan esiintynyt iltapäivällä ja alkuillasta rannikolla Porista Kokkolaan saakka.
– Iltapäivän ja illan aikana sade- ja ukkoskuuroja voi vielä kehittyä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen.
Ukkosista ja rankkasateista varoitetaan länsirannikolla ja osittain myös sisämaassa myös huomenna.
– Myös Lappiin voi muodostua rankkasateita, mutta esimerkiksi taajamatulvariski on suurempi länsirannikolla. Viikon puolivälissä Pohjois-Pohjanmaallakin voi tulla ukkoskuuroja. Ukkosia tulee lähipäivinä, mutta paikka vähän vaihtelee.
Lämpötilat pysyvät Siiskosen mukaan samanlaisina, mutta sateessa lämpötila laskee hieman.
– 30 asteen helteitä maan länsiosissa mitataan huomennakin ja itäosissa lämpötila on vähän alle kolmenkymmenen. Viikon lopulla ei välttämättä valtavaa viilenemistä tule, mutta sää muuttuu laajemmalla alueella epävakaisemmaksi. Edelleen hellelukemia voi olla, mutta ehkä nuo kolmenkymmenen asteen lukemat ovat mennyttä.
Pitkään jatkunut helle ja tyyni sää ovat lämmittäneet myös meriveden pohjoisella Itämerellä harvinaisen korkeisiin lämpötiloihin. Viime viikon keskiviikkona pohjoisen Itämeren aaltopoijulla mitattiin mittaushistorian korkein lämpötila, tasan 27 astetta. Nyt meriveden lämpötila on parinkymmenen asteen tuntumassa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic