Lounais-Häme

Länsirannikolla varauduttava tänään ukkosiin - lämpötilat yhä hellelukemissa

Helsinki
30.07.2018, 02:08

Kotimaa

Länsirannikolla on syytä varautua tänään voimakkaisiin ukkosiin. Ukkoskuuroja on luvassa erityisesti Turun ja Porin seuduilla sekä Pohjanmaalla, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi.
Ukkoskuuroihin liittyy runsasta sadetta ja salamointia, paikoin voi sataa jopa rakeita. Kuurojen aikana lämpötila voi laskea noin 20 asteeseen, mutta yleisesti lämpötila pysyttelee alkuviikolla hellelukemissa koko maassa.
Idässä ja pohjoisessa päivä valkenee aurinkoisena, mutta lännessä aamulla voi olla kosteudesta johtuvaa pilvisyyttä, joka kuitenkin hälvenee päivän aikana. Lämpötila nousee yleisesti 27-30 asteeseen.
Tiistaina ukkoset voivat levitä kohti Lappia ja sisämaata. Loppuviikolla korkeapaine siirtyy kohti Baltiaa ja epävakaisempi sää pääsee siirtymään Ruotsista ja Norjasta kohti Suomea.
Metsäpalo- ja hellevaroitukset ovat edelleen alkuviikolla voimassa suuressa osassa maata. Maanantaina metsäpalovaroitus ulottuu Posion ja Ranuan korkeudelle, helteestä varoitetaan koko maassa. Erittäin tukalan helteen varoitusalue ulottuu Ahvenanmaalta Keski-Pohjanmaalle, Keski-Suomeen ja Päijät-Hämeeseen.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti