Lounais-Häme

Leffa-arvio: Läppää kovat piipussa

Bad Boys for Life (USA, 2020). ★★★ Ohjaus: Adil El Arbi & Bilall Fallah. Pääosissa: Will Smith, Martin Lawrence. K-12, kesto 123. min. Bio-Kaari.
Pahat pojat (Will Smith ja Martin Lawrence) – eivät enää niin siloposkisina. Kuva: Ben Rothstein
Pahat pojat (Will Smith ja Martin Lawrence) – eivät enää niin siloposkisina. Kuva: Ben Rothstein

Miamilaiset superpoliisit Mike ja Marcus saavat vastaansa henkilökohtaisia kaunoja kantavan huumekartellipomon.

17 vuotta ehti kulua, ennen kuin Bad Boys -saaga saa kolmannen osansa. Yllärihitiksi noussut Bad Boys näki päivänvalon 1995 ja sen itsenäinen jatko-osa, Bad Boys II, 2003.

Adil El Arbin ja Bilall Fallahin Bad Boys for Life jatkaa valitulla tiellä läpättämällä huonoja herjoja, kolaamalla hirmuisen määrän ihmisiä sekä tuhoamalla mittavan määrän irtaimistoa ja ajoneuvoja.

Bad Boys for Life toimii, jos edellisetkin BB-rainat pelittivät, sillä muuta näkyvää muutosta ei ole tapahtunut kuin päätähtien vanheneminen. Käsikirjoitus kun on nytkin ärsyttävästi rytmitetty kokoelma kyttäkliseitä, salamaleikattuja toimintakohtauksia ja turhasti venytettyjä jaksoja tyhjänpäiväistä läppää, jonka huumorikin tuntuu olevan vuosien takaa.

Jokunen heitoista osuu toki kohteeseensa ja varsinkin verisen väkivallan määrä on millä tahansa mittapuulla korkea, joten tyhjäkäynti unohtuu aina seuraavan kovapanostuksen kohdalla.

Perusjuoni lähtee rivakasti liikkeelle, mutta finaalin ratkaisun näkee jo turhankin kaukaa.

 

Will Smith on oma itsensä, nopealiikkeinen ja -kielinen, muotiluomuksiin pukeutuva ja miljoona-autoilla kaahaava superkyttä.

Martin Lawrence taas tämän täysi vastakohta, perhekeskeinen lässyttäjä, jolle on rustattu enemmän henkilökohtaisia ongelmia kuin koskaan aikaisemmin.

Kaksikon kemia joko toimii tai ei, riippuen paljon siitä, sietääkö Lawrencen maneereita.

Hyvin vähän on uutta auringon alla, mutta jos ysärihenkisen rymistelyn tuntee omakseen, katseleehan tämän ilman kipuja.

Uusimmat

Fingerpori

comic