Lappeenrannan takakonttimurhasta syytetyt määrättiin mielentilatutkimukseen - tuomioistuin totesi jo välituomiossa kaksikon murhanneen ikätoverinsa raa'asti

Lappeenranta
23.11.2018, 17:19

Kotimaa

Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi perjantaina antamassaan välituomiossa, että 20-vuotias mies ja 20-vuotias nainen murhasivat ikätoverinsa keväällä Lappeenrannassa. Kummankin mielentila määrättiin tutkittavaksi. He vaativat tutkimuksiin pääsyä itse.
Uhrin ruumis löytyi toukokuussa hiiltyneenä auton takakontista Lappeenrannan Lauritsalan venesatamasta.
Kaksikko oli lähtenyt uhrin kanssa liikenteeseen tämän autolla. 20-vuotiaan uhrin kimppuun hyökättiin autossa, ja hänet siirrettiin auton takakonttiin. Mieheltä saatiin väkivaltaa käyttämällä muun muassa puhelin, lompakko ja pankkikortin tunnusluku.
Kaksikkoa syytettiin murhan lisäksi törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä ryöstöstä, hautarauhan rikkomisesta, vahingonteosta ja lievästä maksuvälinepetoksesta. Oikeus katsoi heidän menetelleen kaikissa syytekohdissa syytteessä kuvatulla tavalla.

Pitkittivät uhrin tuskaa

Puolenyön jälkeen kaksikko kuljetti uhrin Lappeenrannan Mikonsaareen, jossa hänet murhattiin. Tämän jälkeen he kävivät muun muassa paikallisessa hampurilaisravintolassa ja ajelivat pitkin Saimaan rantateitä.
Matka päättyi Lauritsalan venesatamaan, jossa mies ja nainen sytyttivät auton ja takakontissa olleen uhrin ruumiin palamaan.
Vainajaa oli pahoinpidelty raa’asti jo ennen murhaa. Uhrista löytyi yli 30 pistohaavaa, jotka olivat rintakehän ja vatsan alueella. Murhaa pitkitettiin oikeuden mukaan uhrin tuskien lisäämiseksi, mikä oli yksi peruste tappoa ankarammalle murha-nimikkeelle.

Selaushistorian mukaan toinen haki tietoa ihmisen tappamisesta

Kirjallisina todisteina tapauksessa esitettiin muun muassa syytettyjen puhelinten selaushistoriaa ja viestiketjua, jossa he keskustelivat henkirikoksesta. Oikeuden mukaan viestit osoittavat, että tekoa oli suunniteltu etukäteen.
Syytetyt myös varustautuivat käsiraudoilla, ottivat mukaan perhosveitsen ja tankkasivat huoltoasemalla bensiiniä limsapulloihin, mikä oikeuden mukaan osaltaan oli merkki vakaasta harkinnasta.
Ennen veritekoa toinen syytetyistä oli muun muassa tehnyt haun ”sairaimmat murhaajat ikinä” ja vieraillut sivustolla, jolla käsiteltiin ihmisten tappamista. Toinen syytetyistä on teon jälkeen hakenut puhelimellaan tietoa muun muassa rikoskumppanuudesta ja dna:n hävittämisestä auton upottamalla.
Oikeuden mukaan he pyrkivät myös salaamaan tekonsa ja vaikeuttamaan tutkintaa heittelemällä uhrin vaatekappaleita ympäriinsä ja polttamalla auton.
Tuomioistuin antaa lopullisen tuomion mielentilatutkimuksen valmistuttua. Jos kaksikon katsotaan syyllistyneen murhaan täydessä ymmärryksessä, ainoa mahdollinen rangaistus on elinkausi vankeutta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic