Lounais-Häme

Lapsekkaan eläimellistä lystinpitoa

 

Forssan luonnonhistoriallinen museon museoamanuenssi Annukka Partanen oli huojentunut eläinpäivän suosiosta. Lapsiperheitä, joille tapahtuma oli suunnattu, riitti tapahtuman avaushetkestä saakka.

– Olemme tyytyväisiä.

Tapahtumassa saattoi tutustua erilaisiin eläimiin ja niiden hyvinvointiin. Edustettuna oli karvaturreja opaskoirasta rallytokon taitajaan asti, useita kissoja, matelijoita, lemmikkikaneja, siilejä ja lintuja. Lapset olivat tohkeissaan myös museon täytetyistä eläimistä.

– Hei, kato! kaikui monesta pienestä innostuneesta suusta eläinten äärellä.

Museolla saattoi päivän aikana myös askarrella, kuunnella asiantuntijaluentoja ja tehdä pieniä hankintoja. Luennot kertoivat eläinten tietoisuudesta, älystä ja tunteista sekä eläinten kouluttamisesta.

Afrikkalaiset kääpiösiilit piikkeineen tekivät vaikutuksen mm. kaksivuotiaaseen forssalaiseen Tomas Sjöbergiin. Äiti Alina Sjöberg kuvaili tapahtumaa ihanaksi.

– Lapset nauttivat ja aikuiset nauttivat. Tosi kivaa!

Suomen siiliyhdistys ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Jenni Eräjärvi Uuraisilta selvitti, että afrikkalaiset kääpiösiilit voivat viileämmissä oloissa yrittää horrostaa, mutta sitä ei pidä päästää tapahtumaan. Lemmikkisiili ei saa ryhtyä talvehtimaan, sillä se ei ole kerännyt riittävästi vararavintoa selvitäkseen horroksesta.

– Nämä vaativat oikein lämpimät olosuhteet, Eräjärvi sanoo. Sopiva lämpötila on liki 25 astetta vuoden ympäri. Odotettavissa oleva tavallinen elinikä on kolmesta viiteen vuotta.

Lemmikkinä siili ei iltauniselle sovi, sillä se on yöeläin, joka nukkuu päivännäön ja herää vasta illalla touhuamaan.

– Illalla siilin voi ottaa paidan alle ja katsella telkkaria ”yhdessä”, valottaa Jenni Eräjärvi.

Eläimistä kiinnostunut Vilma Rautava Punkalaitumen Kanteenmaalta tunnusti oikein odottaneensa eläintapahtumaa. Odotus palkittiin.

Eläinpäivää olivat osaltaan järjestämässä mm. Jokioisten seudun eläintensuojeluyhdistys ry, Suomen lemmikkikanit, lemmikkilinnut Kaijuli ry ja muut paikalliset eläinharrastajat. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic