Lounais-Häme Tammela

Lapsen mönkijäajelusta alkanut kiista sai naapurin piinaamaan perhettä Tammelassa

Naapuri lähetti perheelle solvausviestejä kuukausien ajan.
Mökkitiellä tapahtunut mönkjäajelu johti asiattomaan viestittelyyn, joka jatkui kuukausien ajan. Arkistokuva. Kuvan mönkijä ei liity tapaukseen. Kuva: Henna Mäntymaa / arkisto Kuva: Henna Mäntymaa
Mökkitiellä tapahtunut mönkjäajelu johti asiattomaan viestittelyyn, joka jatkui kuukausien ajan. Arkistokuva. Kuvan mönkijä ei liity tapaukseen. Kuva: Henna Mäntymaa / arkisto Kuva: Henna Mäntymaa

Lapsen mönkijäajelusta alkanut naapurusten välinen kiista on johtanut tuomioon kunnianloukkauksista.

Tapahtumat saivat alkunsa viime vuoden elokuussa, kun naapuri syytti perheen lasta luvattomista mönkijäajeluista tiellä. Ajeluille oli kuitenkin lupa.

Ajelusta suivaantunut naapuri jatkoi kuukausien ajan viestittelyä, jonka sävy muuttui nopeasti uhkaavammaksi ja pilkkaavammaksi.

 

Naapuri lähetti viestejä, joissa hän muun muassa solvasi perheen vakavasti sairasta lasta sekä nimitteli perheenjäseniä hyvin loukkaavilla tavoilla. Vanhempien mukaan nainen teki myös perättömiä lastensuojeluilmoituksia ja uhkaili poliiseilla.

Poliisi puolestaan kehotti perhettä hankkimaan puhelimiinsa viestien estoon tarkoitetun ohjelman, jotta jatkuvat herjausviestit eivät häiritsisi heidän elämäänsä. Pariskunta kertoi oikeudessa lastensa pelkäävänsä naapuriaan, jolla oli tapana kulkea tontin rajalla näyttämässä keskisormea lapsille.

Naapuri otti myös yhteyttä perheen isän työpaikalle ja väitti miehen olevan luvatta poissa töistä sekä väitti tämän saaneen potkut edellisestä työpaikastaan ja väitti pariskunnan lapsen jääneen luokalle.

 

Käräjäoikeus antoi naapurille 45 päiväsakon tuomion viestintärauhan rikkomisesta ja kahdesta kunnianloukkauksesta. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan korvauksia perheelle.

Naapuri kertoi oikeudessa menettelynsä johtuneen sairaudesta, joka saa hänet käyttäytymään konfliktihakuisesti sekä aiheuttaa itsehillinnän puutetta. Lääkärinlausunnossa oli myös kiinnitetty huomiota hänen alkoholinkäyttöönsä, jota lääkäri kuvaili kaoottiseksi.

Oikeus totesi, että teot oli tehty alkoholin vaikutuksen alaisena, mutta ei pitänyt sitä lieventävänä asianhaarana. Oikeuden mukaan kyseessä oli ”itseaiheutettu syyntakeettomuus”, jota ei tule ottaa huomioon rangaistusta mitattaessa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

7.4.2020

Uusimmat