Lapset pääsevät tänään kurkistamaan, mitä aikuiset tekevät kaiket päivät

Helsinki
23.11.2018, 02:01

Kotimaa

Tänään vietetään valtakunnallista Lapsi mukaan töihin -päivää, jonka tarkoituksena on tutustuttaa lapset vanhempiensa tai muun läheisen aikuisen arkeen.
Mukaan on ilmoittautunut liki 800 työpaikkaa, kuten useita virastoja, ministeriöitä ja kuntia. Lapset pääsevät mukaan töihin esimerkiksi Pöyryllä, Tiedekeskus Heurekassa ja Turku Energialla. Mukaan ilmoittautuneita työpaikkoja on koottu listaan tapahtuman nettisivuille.
– Lapsi mukaan töihin -päivä näyttää vakiinnuttaneen asemansa osana lapsen oikeuksien viikon ohjelmaa. Lisäksi Lapsi mukaan töihin -päivä lähentää perheenjäseniä ja tarjoaa heille yhteisiä kokemuksia. Kiitämme jokaista mukaan lähtenyttä työpaikkaa, sanoo lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila tiedotteessa.
Lapsiasiavaltuutetun toimiston, Lastensuojelun Keskusliiton sekä työ- ja elinkeinoministeriön yhteistyössä järjestämää päivää vietetään nyt kolmatta kertaa.
Päivää vietetään YK:n lapsen oikeuksien viikon perjantaina. Päivään on otettu mallia vastaavista kansallisista päivistä, joita vietetään esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

http://www.lapsimukaantoihin.fi/osallistujat/

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic