Lounais-Häme

Lapset pallottelivat alikulun uusiksi Humppilassa

 

Vuodesta 2011 asti Humppilassa järjestetylle Action Painting -leirille osallistuneet lapset ovat koristaneet vuosittain muun muassa Humppilan rautatieaseman alikulkutunnelin seiniä maalauksillaan. Tänä vuonna alikulkutunnelia kaunisteli 16 lasta, jotka ovat iältään 7–11 vuotta.

-Harva uskaltaisi päästää seitsemänvuotiasta maalaamaan seinämaalausta, mutta jälki on ollut hyvin siistiä ja värikästä. Voisi kuvitella, että maalarit olisivat paljon vanhempia, leirin järjestävän 4H-yhdistyksen Satu Karhumaa kehuu.

-En oikeastaan yllättynyt hyvästä jäljestä, koska tiedän, että meillä on Humppilassa lahjakkaita lapsia ja nuoria. Osasin odottaa hienoa teosta, Humppilan nuorisotyöntekijä Sofia Vuorinen kuvailee.

Pari vuotta sitten leirillä maalattiin alikulun toiseen seinään avaruusteemalla. Samalla teemalla jatkettiin tänäkin vuonna, mutta aiempaa abstraktimmalla otteella.

-Olemme maalanneet pääasiassa ympyröitä, joista on syntynyt kolme galaksia seinille, Karhumaa kertoo.

Koska leirille osallistuvat lapset ovat aiempaa nuorempia ja ryhmä isompi kuin koskaan, päädyttiin maalaaman yhteisellä teemalla ja sapluunoita avuksi käyttäen.

Lapset jaettiin neljään ryhmään, joilla jokaisella oli vastuullaan tietty osa alikulun seinästä. Jokaista ryhmää avusti yksi Humppilan kunnan palkkaama kesätyöntekijä.

-Vaikka teema tulikin meiltä, lopulta lapset saivat määritellä aika paljon, mitä seinälle syntyy, Karhumaa sanoo.

Maalaukset jäävät tunneliin vuoksiksi. Tänä vuonna maalattiin vuoden 2011 maalausten päälle, ja vuoden 2012 ja 2014 teoksia kunnostetaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic