Lounais-Häme Humppila

Lapset taiteilivat Humppila-päivänä – Humppilan nimikkojuomasta Skumppila

Humppila-päivän ohjelmaan kuului myös Humppilan juoman nimikilpailun tuloksen julkistaminen. Nimeksi tuli Skumppila.
Peetu ja Justus Laikkorpi viihtyivät lasten taidelaboratoriossa sekoittamassa värejä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Peetu ja Justus Laikkorpi viihtyivät lasten taidelaboratoriossa sekoittamassa värejä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Humppila-päivää juhlittiin sunnuntaina yhdessä Museorautatien uuden Humppilan aseman avajaisten kanssa. Päivän ohjelmaan kuului muun muassa Kulttuuriyhdistys Kuvion järjestämä lasten taidelaboratorio Päivänpaisteen päiväkodilla.

Elämyksellisessä värilaboratoriossa tutkittiin värejä oikeita koeputkia ja pipettejä apuna käyttäen. Laboratoriota veti kuvataiteilija, yrittäjä Mirjami Rajamäki.

– Meillä on kolme väriä; punainen, sininen ja keltainen. Niitä yhdistelemällä saamme kaikki muut värit paitsi ihan mustaa ei saa, Rajamäki kertoi.

Nuoret laborantit saivat käyttöönsä aidot laboratoriotakit sekä tutkimustulosten kirjaamista varten lomakkeet ja muistiinpanovälineet.

Liisa Laikkorpi ja Petri Tampio olivat tulleet taidelaboratorioon 6-vuotiaan Justus Laikkorven ja 3-vuotiaan Peetu Laikkorven kanssa. Pojat olivat innoissaan, kun saivat sekoittaa värejä ja niistä tuli uusia värejä.

– Violetti on kivoin väri, Justus totesi.

Peetu sanoi tykkäävänsä eniten pinkistä.

Humppila-päivä sai kiitosta myös Tauno Cavenilta ja Reijo Suonpäältä, jotka kävivät ihailemassa uutta museoasemarakennusta ja kiertelivät katselemassa mitä tapahtuma-alueella on myynnissä.

– Humppila-päivä toimii hyvänä herätyksenä lähteä liikkeelle ja tapaamaan tuttuja. Uusi asemarakennus on viimeisen päälle komea, joten talkoolaisille pitää nostaa hattua, Caven ja Suonpää sanoivat.

Humppila-päivän ohjelmassa oli myös Humppilan juoman nimikilpailun tuloksen julkistaminen. Alkoholittoman pihlajanmarjakuohuvan nimeksi tuli Facebook-äänestyksen perusteella Skumppila, jota ehdotti Ilkka Haapaniemi.

Voittaja sai palkinnoksi pullon juomaa ja taiteilijaprofessori, keramiikkataiteilija Heljä Liukko-Sundströmin keramiikkateoksen. Liukko-Sundström on myös suunnitellut etiketin nimikkojuomalle. FL

Kaupallinen yhteistyö

Uusimmat